Svetski dan prve pomoći – Javnim časom obeležen u OŠ “Dositej Obradović”...

Svetski dan prve pomoći – Javnim časom obeležen u OŠ “Dositej Obradović” u Požarevcu(FOTO)

Danas je u OŠ "Dositej Obradović" u Požarevcu, održan javni čas povodom obeležavanja „Svetskog dana prve pomoći“ sa temom „Nezgode u kući – kako postupiti i pružiti prvu pomoć?“

U OŠ “Dositej Obradović” u Požarevcu, đaci  srednje Medicinske škole iz Požarevca, izveli su situacije u kojima se mogu desiti bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen.

Crveni krst- pokazna vežba
Foto: Urban City

Oni su izveli pokaznu vežbu u pružanju prve pomoći a učenici trećeg razreda OŠ „Dositej Obradović“ su demonstrirali upotrebu trougle marame.


Foto: Urban City

Prva pomoć je prva karika u lancu spasavanja života u nesrećama

Obuka građana za pružanje prve pomoći čini društvenu zajednicu bezbednijom i snažnijom, odnosno spremnijom za različite vrste izazova u smislu prirodnih nepogoda ili drugih vrsta nesreća koje se dešavaju u savremenom dobu.Tema se odnosi na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i mogu izazvati povredu ili smrt.


Foto: Urban City

Ovom prilikom želja je da se poveća svest naših sugrađana o mogućim opasnostima sa kojima se mogu suočiti u svom svakodnevnom okruženju, kao i jednostavnim koracima koje mogu preduzeti u tim situacijama kako bi pomogli sami sebi ili članu svoje porodice.


Foto: Urban City

Direktorka OŠ “Dositej Obradović” Ivana Joksimović, napomenula je –  Da će u svakoj školi biti organizovane ekipe za ukazivanje prve pomoći, to će biti doprinos i podrška svima onima koji žele da se edukuju u tom pravcu i to će biti učenici starijih razreda”.

Crveni krst- pokazna vežba
Foto: Urban City

Sekretar Crvenog Krsta Požarevac Saša Obradović je napomenuo da su sve škole u našem okrugu u okviru projekta „Sigurnije škole i otpornije zajednice“, koji sprovode Crveni krst Srbije i austrijski i kanadski Crveni krst, dobile potrebnu opremu za pružanje prve pomoći u svojim objektima.

Foto: Urban City

 

KOMENTARIŠI