Gospa od Škrpjela, Bokokotorski zaliv, Foto: Urban City, B.P. // arhiva

Prestižni britanski magazin za putovanja Vonderlast preporučio je Crnu Goru, zajedno sa susednom Albanijom, kao prvu destinaciju na listi zemalja koje bi trebalo posetiti u julu ove godine.

Crna Gora se još jednom našla u društvu egzotičnih svetskih destinacija, kao što su Australija, Sejšeli i Meksiko, a autori članka objavljenog u Vonderlastu ističu Crnu Goru kao savršenu letnju destinaciju sa manje gužve, a idealnih temperatura za ovaj period godine.

STARI GRAD, PIZANA, BUDVA, Foto: Urban City, B.P. // arhiva

“Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor”.

I nemački mediji prepoznali su Crnu Goru kao destinaciju koju vredi posetiti. Poznati nemački nedeljnik Freizejt Voše objavio je članak o Crnoj Gori, koju u okviru rubrike “Putovanja iz snova” opisuje kao “rajsko mesto na Balkanu”.

SVETI STEFAN, Foto: Urban City, B.P. // jul 2014. // arhiva

Članak o Crnoj Gori objavljen je na osam strana ovog poznatog nemačkog nedeljnika, a autori ističu da, iako mala balkanska država, Crna Gora iznenađuje divnim iskustvima u prirodi.

“Plaže sa kristalno čistim vodama Jadranskog mora, romantična mesta sa velelepnim crkvama, manastiri i palate i onaj mali, sofisticirani Tivat”, dodaju autori.

KOTOR, Foto: Urban City, B.P. // Jul 2014.

Osvrnuli su se i na Bokokotorski zaliv, Budvu i Sveti Stefan, Veliku plažu, ali i na sever Crne Gore, ističući prirodne lepote Nacionalnog parka Durmitor.

KOMENTARIŠI