Odluka Kriznog štaba: Od petka otvorena unutrašnjost ugostiteljskih objekata

Odluka Kriznog štaba: Od petka otvorena unutrašnjost ugostiteljskih objekata

Foto: Pixabay // ilustracija

Dr Tidorović izjavio je nakon sednice da se u mere nisu poštovale onako ozbiljno kao što bi se to očekivalo.

“Bilo je lepo vreme i mnogo opuštanja i zato je zdravstveni sistem da eventualno za narednih sedam do 10 dana očekuje pojavu zaraženih, ali ne kao što smo imali za Sretenje”, rekao je on.

“Svi zajedno smo doneli odluku da se kafići, restorani bez bašti otvore sutra i radiće do 22 časova. Mora se poštovati do 50 posto popunjenosti kapaciteta, razdaljina između korisnika metar i po do dva metara, a neće biti ni muzike posle 18 časova”, istakao je dr Tiodorović.

Primena navedene odluke na snagu stupa od sutra, ali samo pod navedenim uslovima. “Zalažemo se za primenu mera i za rigorozno kažanjvanje”, jasan je član Kriznog štaba.

Svi građani koji žive i rade u inostranstvu i tamo su vakcinisani, moći će da uđu u našu zenmlja bez ograničenja i neće imati bilo kakva ograničenja, dodao je on.

Što se tiče noćnih klubova, Štab će još uvek morati da “vaga”.

“Noćni klubovi su težak problem koji nas je prošle godine doveo do velike opasnosti. Setimo se jula meseca prošle godine. Svi su bili svesni kolika je to opasnost bila. Sačekaćemo malo, moraćemo još da procenimo, Kad budemo imali ispod 100 pozitivnih ili 60 ili 70 odsto tzv. “kolektivnog imuniteta” možemo se vratiti normalnom životu”, zaključio je Tiodorović.

KOMENTARIŠI