Telegram ima 70 miliona novih korisnika zbog pada Facebooka

Telegram ima 70 miliona novih korisnika zbog pada Facebooka

Rusija je saopštila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila svoje sopstvene internet platforme, kao i društvene mreže.

Aplikacija Telegram stekla je u ponedjeljak više od 70 miliona novih korisnika zahvaljujući šestosatnoj blokadi Facebooka i servisa za razmenu poruka, poput WhatsAppa, Instagrama i Messengera, objavio je njen osnivač Pavel Durov.

Facebook je blokadu pripisao “pogrešnoj promeni konfiguracije”, koja je sprečila 3,5 milijardi njihovih korisnika da pristupe uslugama WhatsApp, Instagram i Messenger. Problem je izazvao globalni pad sistema koji je trajao više od šest sati, time ga učinivši najvećim problemom te vrste do sada.

“Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Dočekali smo izbeglice sa drugih platformi, njih preko 70 miliona u jednom danu”, napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

On je dodao da su neki korisnici u Severnoj i Južnoj Americi možda imali manjih poteškoća jer su milioni ljudi požurili na Telegram, aplikaciju za razmenu tekstualnih i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Windows uređajima, ali je usluga obično dobro radila za većinu korisnika, objasnio je Durov.

KOMENTARIŠI