Top 5 lokacija za život u Beogradu za mlade

Top 5 lokacija za život u Beogradu za mlade

Rezultati istraživanja i dalje idu u prilog migraciji stanovništva u urbane sredine, naročito prestonicu. A ko se najviše seli? Upravo mladi.

Najčešće radi studija, rada, ili radi boljih uslova i promene posla. I svi nailaze na istu dilemu – gde živeti? Iznajmiti stan ili podići kredit i kupiti svoj? Koje naselje u Beogradu je najbolje za mlade?

Muče vas ista pitanja? Bilo da tek dolazite u Beograd ili oduvek živite u prestonici, a sada ste u potrazi za novom lokacijom, sigurni smo da će vam predlozi iz nastavka teksta pomoći da donesete konačnu odluku. 

#1 Voždovac – miran kraj koji je dobro spojen sa celim gradom

Moderne nekretnine na Voždovcu privlače mlade, posebno za kupovinu, jer se uprkos brzom rastu cena nekretnina u celom Beogradu, ovde i dalje mogu naći ponude čija je cena u savršenom skladu sa samim kvalitetom nekretnine. Svakako, na Voždovcu ne manjka ni odličnih nekretnina koje se izdaju, mahom studentima, ali i mladima koji tek počinju sa radom ili zasnivanjem porodice.

Voždovac je kraj duge istorije, ali i brze modernizacije, pa ovde zaista možete naći sve vrste i tipove nekretnina – od ušuškanih kuća, preko intimnih zgrada sa svega nekoliko spratova, pa sve do najmodernijih kondimilujuma.

Voždovac je odlično povezan sa celom gradom, a u samom naselju se nalazi i više fakulteta, škola i gimnazija, pa je i zbog ovoga čest izbor mladih. Ovaj miran, a moderan kraj, odgovara svačijim potrebama. 

#2 Mirijevo – povoljne nekretnine, a naselje u ekspanziji

Ne tako davno – prigradsko selo, a danas jedno od najbrže rastućih naselja u prestonici, kako po stanovništvu, tako i po gradnji. Mirijevo je deo opštine Zvezdara, mada bi se po njegovoj veličini i svemu što nudi, moglo zaključiti da je reč o posebnoj gradskoj opštini. 

Zbog niske cene nekretnina, stanovi u Mirijevu su sve češće predmet interesovanja mladih koji su u potrazi za nekretninom koju bi kupili, a ređe iznajmljuju stanove u ovoj opštini, jer su im tada uglavnom prioritet blizina centru grada ili fakultetu, u čemu Mirijevo ne prednjači. Struktura stanovništva Mirijeva je sve mlađa, pa se očekuje da ovaj kraj u bliskoj budućnosti postane pravo naselje mladih i tek osnovnanih porodica.

Mirijevo svojim stanovnicima nudi sve što im može zatrebati – vrtiće, škole, odlično opremljene markete, kafiće i prirodne krajolike u kojima uživaju. Od Mirijeva do centra grada automobilom se van špica može stići i za 10 minuta, ali kada je gužva u saobraćaju, potrebno je dosta više vremena, i do čak 45 minuta. I to je, verovatno, jedini razlog niske cene stanova u ovom kraju u ekspanziji. 

Sudeći po najnovijim vestima, i ovaj problem će uskoro biti rešen – metroom čija će početna stanica upravo biti ovde. Ukoliko se planovi ostvare, kupovina nekretnine u Mirijevu biće i sjajna investicija!

#3 Novi Beograd – grad u gradu

Novi Beograd ima nekoliko prednosti koje ga preporučuju kao idealnu lokaciju za život mladima. Biraju ga, pre svega, zbog modernog načina života koji nudi i mnoštva sadržaja. Tu i je blizina poslu, a moderne firme uglavnom su smeštene upravo na Novom Beogradu. Osim toga, Novi Beograd ima Savski kej, a blizinu reci mnogi mere kao neprocenjivu na tržištu nekretnina u Beogradu.

Iako Novim Beogradom dominiraju soliteri, ovde se mogu naći i stanovi u intimnijim zdradama, nekad čak i dvospratnicama. Dostupne su sve velične nekretnina, pa svako može da pronađe stan koji će odgovarati njegovim potreba po kvadraturi. Kvadrat na Novom Beogradu je među najskupljim u opštinama u prestonici, ali se nekretnine za iznajmljivanje mogu pronaći po sasvim korektnim cenama. 

#4 Dorćol – opština koja miri stari duh grada sa savremenim načinom života

Dorćol je jedan od simbola Beograda. Ako ste među onima koji vole izlaske, moderan i urban životni stil i važno vam je da budete što bliže centru kulturnih i noćnih dešavanja – Dorćol je najbolji izbor.

Nekretnine na Dorćolu, naravno, iz svih navedenih razloga drže visoku cenu, ali se isplate! Ukoliko imate sredstva da uložite, a pritom vam odgovaraju karakteristike Dorćola, ne treba da imate sumnji da činite pravi izbor kada birate stan na Dorćolu!

#5 Banovo Brdo – naselje koje zadovoljava svačije potrebe

Odmah iznad Ade ciganlije, prostire se Banovo Brdo, naselje iz kog čak i gradskim prevozom nekada možete stići do centra za svega 15-ak minuta. Urbano, užurbano, a istovremeno mirno i intimno, ovo naselje privlači mlade iz svih krajeva Srbije!

Iako na Banovom Brdu nekretnine drže središnju cenu, mnogi bi rekli i povoljnu, retko su u ponudi. Naime, u ovom malom naselju vrlo se retko oglašavaju nekretnine na prodaju, ali ako ih ulovite – razmotrite. Kod izdavanja, stvari su bolje, pa svakako proučite celu ponudu, pogledajte gde je tačno pozicioniran stan, odnosno koliko blizu gradskom prevozu, jer od toga zavisi i koliko je blizu drugim delovima grada, i onda donesite konačnu odluku.

KOMENTARIŠI