Tragedija kod Žabara: Tužilaštvo ispituje odgovornost majke beba stradalih u požaru

Tragedija kod Žabara: Tužilaštvo ispituje odgovornost majke beba stradalih u požaru

Nesrećna žena je odmah otrčala do komšija, koji su pozvali vatrogasce

Foto: Mapio

Dečak (2) i njegova sestra (1) koji su nastradali u požaru u subotu u mestu Porodin kod Žabara ugušili su se ugljen-monoksidom, pokazali su prvi nezvanični rezultati istrage.

Kako “Blic” saznaje, istraga o ovom slučaju i dalje je u toku. Prema našim saznanjima, Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu, koje sprovodi istragu, proverava da li ima krivice majke koja je decu ostavila same kada je požar izbio.

 Deca Milice i Martina Jeremića iz Porodina nastradala su u požaru koji izbio u subotu u kući u tom selu. Požar je izbio, prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, zbog neispravnih lampica na novogodišnjoj jelki koja je bila u sobi gde su boravila deca. Ttragedija se dogodila kada je majka dece bila u štali gde je hranila stoku.

– Njih dvoje su se doselili u Porodin iz Jagodine pre nekoliko godina. Čuli smo da su svećice na novogodišnjoj jelki izazvale kratki spoj, da je varnica pala na pod, izazvala požar, a vatra se brzo proširila na celu kuću – pričaju meštani.

Međutim, oni ne isključuju ni drugu verziju, da je nastradali dečak otvorio šporet na drva u kom je gorela vatra i da je iz njega ispao žar koji je pao na pod i izazvao požar.

– Majka je iz štale čula vrisak dečaka. Potrčala je ka kući, ali od vatre nije mogla ni da priđe svom domu – pričaju meštani.

Nesrećna žena je odmah otrčala do komšija, koji su pozvali vatrogasce.

– Vatrogasci su stigli za desetak minuta. Međutim, deci nije bilo spasa. Njihova tela pronađena su u ruševinama kuće – pričaju meštani.

Oni dodaju da je kobnog dana otac dece otišao u šumu da porodici donese ogrev. Kako pričaju meštani, porodica živi teško, roditelji ne biraju posao samo da bi opstali, a sada su ostali bez svega što imaju – svoje dvoje mališana.

KOMENTARIŠI