Treča žrtva koronavirusa u Srbiji, kreću masovna testiranja

Treča žrtva koronavirusa u Srbiji, kreću masovna testiranja

Foto: Pixabay // Urban City

Još jedna ženska osoba starosti 60 godina preminula je danas u Srbiji od posledica korona virusa, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare nakon sastanaka kriznih štabova i kineskih lekara.

Predsednik Vučić obratio se javnosti nakon sastanka kriznih štabova sa kineskim lekarima, koji su prekjuče stigli u Srbiju, zajedno sa medicinskom opremom, donacijom NR Kine.

Krenućemo na masovna testiranja, rekao je Vučić, što će biti promena principa rada.

– Što se prve teme tiče, suština je u sledećem. Promenićemo svoj pristup i politiku. Uz podršku kineskih prijatelja počećemo za 48 sati, drastično uvećanje testiranja. Imamo dovoljan broj testova. Zašto ovo radimo? Zašto je ovo potpuna promena pristupa sada? Mnoge zemlje u Evropi su se trkale kako da odigraju politički. Daćemo sve od sebe, borićemo se duplo snažnije nego do sada. Šta kažu kineski lekari? To je kao kad imate gangrenu na nozi i svaki dan uspešno odsecati po milimetar gangrene, a ona se širi… Zato je cilj da obuhvatimo što više ljudi. Kada to uradimo zahvatićemo deo gotovo zdravog tkiva. Kada to uradimo, organizam će biti zdrav. Kod Kineza je kriza trajala 29 dana. Oni su rekli da nema potrebe da produžimo policijski sat, tako da nećemo proširivati policijski čas – rekao je predsednik.

Inače, u Srbiji je do 15 časova 23. marta registrovano ukupno 249 potvrđenih slučajeva COVID 19. U odnosu na prethodni izveštaj testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 27 pozitivno i 34 negativno na novi virusom korona.

KOMENTARIŠI