Škola je započela sa radom 01.09.1986. godine u sklopu OŠ „Dositej Obradović“, a pod nazivom osnovna škola „Desanka Maksimović“ postoji od 1990. godine.

Odlukom nastavničkog veća škola je dobila ime najpoznatije srpske pesnikinje Desanke Maksimović, ali to nije bilo sve, saglasnost na to je dobila i od same pesnikinje, koju je obišla delegacija škole sa ovim predlogom.

OŠ “DESANKA MAKSIMOVIĆ” POŽAREVAC

Škola ređa značajne rezultate u raznim nastavnim oblastima, a naročito je značajna činjenica da učenici uspešno nastavljaju dalje školovanje.

U okviru Desankinih dana, u holu škole u sredu je organizovana svečana dodela nagrada za učenike koji su na opštinskim i okružnim takmičenjima ostvarili zapažene razultate, a dan pre u  održan je PESNIČKI DAN, posvećen životu i delu naše slavne pesnikinje, Desanke Maksimović, po kojoj je škola i dobila naziv.

Učenici koji su učesnici republičkih takmičenja sa zapaženim rezultatima biće nagrađeni na svečanoj priredbi povodom Dana škole u Centru za kulturu, 16.5.2019. u 16 h.

foto: OŠ “Desanka Maksimović”

Podsećamo da ova škola poseduje osim svega neophodnog i multimedijalnu učionicu, sobu za pehare, kao i Samsung digitalnu učionicu.

KOMENTARIŠI