Tviter uvodi novu opciju: “Navijte” tvit da se objavi kad vi želite

Tviter uvodi novu opciju: “Navijte” tvit da se objavi kad vi želite

Foto: Twitter

Do sada je za objavljivanje tvitova bila neophodna upotreba nekih nezavisnih programa, kao što je na primer Tveetdeck. Međutim, od sada prestaje potreba za njima, jer je ova društvena mreža zvanično uvela mogućnost zakazivanja tvitova.

Eksperimentisanje sa ovom funkcijom traje više od godinu dana, ali je do sada ova opcija bila dostupna samo malom broju odabranih testera. Sada je ta funkcija prihvaćena i na raspolaganju je svim korisnicima Tvitera.

Opciji se pristupa preko ikonice kalendara u dnu Tvit kompozera, pored emodži dugmeta. Ukoliko želite da odložite objavljivanje Tvita, dovoljno je da se klikne na tu opciju, umesto na dugme “Tweet”.

Tada se otvara mogućnost definisanja datuma i vremena objave, a na raspolaganju je i lista zakazanih tvitova. U istom prozoru nalazi se i kolona “Draft” što znači da je Tviter omogućio i čuvanje nedovršenih postova, navodi PC Press.

Da bi se poruka sačuvala kao draft, ne treba ništa specijalno raditi – dovoljno je da se iz kompozera izađe preko dugmeta “X” u gornjem levom uglu.

Jedino što u ovom slučaju treba obratiti pažnju je da se draft poruke ne sinhronizuju – ako ste ga snimili na desktop-u, nećete moći da ga vidite u Tviter aplikaciji na mobilnom telefonu – moraćete da preko telefona pristupite društvenoj mreži preko browser-a da biste ga videli.

KOMENTARIŠI