Foto: Urban City, 14. jul 2017.

Od početka godine zaključno sa 20. septembrom u Budvi je sklopljeno 175 brakova, više od trećine ovog broja bili su inostrani parovi, a Budva godinama unazad važi za crnogorski Las Vegas.

I ovog leta, sem za Crnogorce, metropola turizma bila je ludi kamen za parove iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Slovačke, Norveške, Turske, Engleske, Kanade i država regiona.

I narednih meseci, prema rečima matičarke opštine Budva Žane Kape, u najavi su venčanja, pa ako se može suditi prema statistici, ova godina će prevazići prošlu.

“U 2017. godini bilo je 233 sklopljena braka, a što se tiče 2016. godine bilo je 205 sklopljenih brakova na teritoriji opštine Budva. Ja se nadam da će do kraja godine ova brojka preći brojku iz prošle godine“, izjavila je Kapa za RTV “Budva”.

“Slovenska plaža”, Foto: Urban City, 14. jul 2018.

Mesta na kojima mladenci vole da izgovore sudbonosno “da” su različita – od jahti, plaža, ostrva, hotela, restorana, a uvek ima i čudnih zahteva mladenaca, kojima treba izaći u susret.

“Budva sama po sebi, na bilo kom mestu da se mladenci odluče da sklope brak, je atrakcija za inostrane turiste, tako da imamo neobične destinacije, neobične zahteve, ali u svakom slučaju mi smo tu da izađemo u susret svima koji dođu kod nas da sklope brak”, rekla je Kapa.

Mnoge poznate ličnosti ove godine rekli su sudbonosno”da” na Budvanskoj rivijeri.

Za sve one koji planiraju da se venčaju u narednom periodu neophodno je izdvojiti 30 evra za venčanje u prostorijama opštine, a ukoliko želite da vam matičar dođe u restoran ili na neko posebno mest, potrebno je uplatiti 150 evra.

KOMENTARIŠI