U Dubrovnik samo s koferom bez točkića

U Dubrovnik samo s koferom bez točkića

Foto: Urban City, / B.P. jul 2015.

Jedno od najpoznatijih turističkih mesta u Evropi ove sezone uvodi nove mere za turiste. Zabranjeno je korišćenje kofera sa točkićima kako bi se sprečila buka, prenosi sajt „Šengen viza info”.

Već krajem godine opština će postaviti obavezne ormariće u gradu u kojima će turisti biti obavezni da tokom obilaska mesta ostave prtljag. Ovo pravilo je deo mera nazvanih „Poštuj grad”, koje sprovodi Turistička zajednica Dubrovnika.

Foto: Urban City / B.P., jul 2015.

Od početka godine ovaj hrvatski grad je ostvario 289.000 dolazaka i 763.500 noćenja, što je 32 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine.

Dubrovačke vlasti su predložile još mera koje bi pomogle razvoju turističkog sektora. Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije nedavno je ažuriralo pravila putovanja u Hrvatsku koje podrazumevaju zabranu spavanja na javnim mestima, penjanja na spomenike, konzumiranje alkohola u blizini škola, tuče, verbalno nasilje u pijanom stanju. Takođe su upozorili da su prekršaji koji uključuju droge kažnjivi novčanim i zatvorskim kaznama.

KOMENTARIŠI