U nedelju na požarevačkom hipodromu červrti trkački dan

U nedelju na požarevačkom hipodromu červrti trkački dan

Foto: Urban City / B.P. // Arhiva

Konjičko društvo „Knez Mihailo“ iz Požarevca, u nedelju 11. avgusta, na gradskom hipodromu, organizuje četvrti trkački dan u ovogodišnjoj sezoni.

U okviru ovog trkačkog dana održaće se sedam trka, i to četiri kasačke i tri galopske trke, kao i kvalifikaciono takmičenje za Ljubičevski konjički višeboj.

Glavna trka dna je galopska trka “Pehar Predsednika Republike”. U pitanju je Grup 1 nadmetanje za sva grla engleske punokrvne rase od tri godine i starija na distanci dugoj 2.400 metara, sa nagradnim fondom od 800.000 dinara. Ova trka je kategorisana kao trka od “posebnog znčaja” i po drugi put biće održana na požarevačkom hipodromu. U trku je upisano sedam grla, a o kvalitetu upisanih grla govori i činjenica da će u trci startovati dva osvajača srpskog galopskog derbija, i to grla First Thought (GB) osvajač ” 97. Srpskog galopskog derbija” i Jaafy (IRE) osvajač “94. Srpskog galopskog derbija”. Požarevačka publika imaće prilike da ponovo vidi i grla Rhett Butler (IRE) osvajača galopske trke “Kup Ljubičeva”, kao i grlo Lullaby (GER) osvajačicu galopske trke “Tina”. Programom trka predviđene su još dve galopske trke, i to galopska trka “Đeneral Ilija Gojković” (Handikap III) za sva grla od tri godine i starija na distnci dugoj 1.300 metara u koju je upisano 12 grla i galopska trka “Knez Mihailo” (Kategorija I) za svagrla od tri godine i starija na distanci dugoj 1.600 metara u koju je upisano 9 grla.

Što se tiče kasačkih trka, najkvalitetnija je trka pod nazivom “Požarevac” tzv. “brza partija” za grla domaćeg i stranog odgoja, u koju je upisao 9 grla. Na osnovu ostvarenih rezultata, može se reći da su favoriti u ovoj trci grla Zilence i Rite on Win. Pored ove, održaće se još tri kasačke trke, i to: kasačka trka “Morava” za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 500 bodova, kasačka trka “Braničevo” za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 1500 bodova i kasačka trka “Stig” za grla domaćeg i stranog odgoja sa zaradom do 4000 bodova. Sve kasačke trke biće održane na distanci dugoj 1600 metara.

U okviru ovog trkačkog dana održaće se i kvalifikaciono takmičenje u Ljubičevskom konjičkom višeboju. Za ovo takmičenje je prijavljeno 13 takmičara, a 10 najuspešnijih ostvariće pravo da se takmiče u polufinalnom takmičenju koje će se održati u okviru 56. Ljubičevskih konjičkih igara.

Trkački dan održava se pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.

Početak programa je u 15,00 časova. Ulaz je slobodan

KOMENTARIŠI