U požarevačkoj bolnici preminula trudnica iz Kostolca

U požarevačkoj bolnici preminula trudnica iz Kostolca

Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

U Opštu bolnicu Požarevac u petak uveče u 19.10 časova, dovezena je pacijentkinja I.M. (1989) iz Kostolca, u veoma teškom opštem stanju, potvrđeno je Urban City portalu u požarevačkoj bolnici.

Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu (majka je petoro dece). Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju (pritisak nemerljivo nizak) i vitalno ugrožena.

Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga. Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa (čira) na želucu.

-Ekipa naših lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22,35 sati, potvrdio je za Urban City direktor OB Požarevac dr Danko Nikolić.

-Laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12 a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara, dodao je Nikolić

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida-19.

-Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom, zaključio je Nikolić

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI