Foto: Pixabay // ilustracija

Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima, 31. maja 2021. godine, Zavod za javno zdravlje Požarevac je u saradnji sa Polivalentnom patronažnom službom Doma zdravlja Požarevac i Crvenim krstom Požarevac, organizovao Akciju za zdravlje na platou ispred prostorija Crvenog krsta.

Ovog ponedeljka se u prostorijama Crvenog krsta odvijalo i dobrovoljno davanje krvi pa je prisustvo mladih, ali i onih malo starijih, iskorišćeno da se skrene pažnja na posledice koje pušenje (kao birana navika), ali i izloženost duvanskom dimu (kao nevoljno i nametnuto stanje), imaju kada je u pitanju zdravlje pojedinca i čitave zajednice.

Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana bez duvana je: „ Donesi odluku-ostavi duvan“. U skladu sa temom, dobrovoljni davaoci krvi lomili su cigarete i birali jabuke kao znak zdravijeg izbora.

-Odvikavanje od pušenja je sada važnije nego ikada, jer pušači imaju veću verovatnoću da dobiju teži oblik COVID-19 nego nepušači. Prestati s pušenjem jeste teško, ali nije nemoguće, navode iz ZZJZ Požarevac.

Fotografije pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI