U Požarevcu potpisani ugovori o stipendiranju sa 79 studenata

U Požarevcu potpisani ugovori o stipendiranju sa 79 studenata

U požarevačkom Gradskom zdanju danas su dodeljeni ugovori o stipendijama studentima sa teritorije Grada Požarevca.

Ugovore sa studentima je potpisao gradonačelnik Grada Požarevca Požarevca Saša Pavlović. Iz gradskog budžeta je za ove namene izdvojeno 8.500.000,00 dinara, za dodelu 85 stipendija.

Odlukom Gradskog Veća, nakon završenog konkursa i po sprovedenoj konkursnoj proceduri, od ukupnog iznosa navedenih sredstava, odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 7.900.000,00 dinara i dodeljuje se 79 stipendija.

Svi potpisnici biće stipendirani iz gradskog budžeta pojedinačnim mesečnim iznosom od 10.000,00 dinara, u periodu od 1. oktobar 2023. godine pa do kraja juna 2024. godine, kao i za mesec septembar 2024. godine.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je Požarevcu od suštinskog značaja da se oni, kao i njihove kolege, nekada vrate i svoje znanje iskoriste u svom gradu:

“Mnoge od studenata koji će dobiti stipendije Grada će svoja karijera odvesti u svetske prestonice i naučne centre da bi mogli da nastave svoj razvoj. Svesni toga, a i činjenice da se teško možemo takmičiti sa velikim gradovima, ipak činimo sve što možemo da stvorimo ambijent u koji će nekada poželeti da se vrate. Vreme u kome živimo, pored svih dobrih stvari koje sa sobom nosi, često zna da prevari mladog čoveka da mu usavršavanje nije neophodno. Neretko se i u javnosti promovišu neke druge vrednosti, mahom materijalne, do kojih se dolazi na lak način, bez mnogo truda i muke. Ulaganjem nekoliko dodatnih godina vašeg života u visoko obrazovanje svrstaćete se u red onih koji menjaju svet.Neki od vas sa više, neki sa možda malo manje uspeha, ostvarićete svoje ciljeve da se bavite poslom koji ste sanjali. I jedni i drugi ste neophodni društvu i državi koja se razvija, a stipendije koje dobijate neka vam budu samo podstrek i podsećanje da ste nam podjednako važni.“

Prisutnima se obratila i nekadašnja korisnica stipendije, a sada zaposlena u Požarevcu Natalija Lukić Marković, ona se zahvalila lokalnoj samoupravi na stipendiji i napomenula je da joj je mnogo značila tokom studiranja.

KOMENTARIŠI