U prostorijama GrO SPS-a održana prezentacija kineske kompanije MEI TA EUROPE INDUSTRIES

U prostorijama GrO SPS-a održana prezentacija kineske kompanije MEI TA EUROPE INDUSTRIES

Foto: Urban City / B.P.

U prostorijama Gradskog odbora SPS-a, u subotu 8. maja održana je prezentacija kineske kompanije MEI TA EUROPE INDUSTRIES.

MEI TA EUROPE INDUSTRIES je kompanija koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova. Ova kompanija teži da bude svetski lider na tržištu turbo punjača obezbeđujući komponente visokog kvaliteta, kao što su komponente kućišta turbine i centralnih kućišta, koja su u potpunosti livene i mašinski obrađenje u fabrici.

“Proizvodnja je robotizovana većim delom, vrlo malo je manuelnog rada. Operateri samo prate rad mašina i robota uz adekvatnu obuku i sve mere zaštite koje su propisane za određena radna mesta. Potrebni su nam radnici svih obrazovnih profila, ali obezbeđena je obuka i za nekvalifikovanu radnu snagu, a postoji i mogućnost napredovanja.
Početne plate variraju između 50 i 75.000 dinara, obezbeđen je obrok, noćna smena je više plaćena u odnosu na dnevnu 26% i svi prekovremeni sati se dodatno plaćaju”, rekla je Nevena Jevđenović, predstavnica službe ljudskih resursa ove kompanije.

“Mi smo ih prepoznali kao ozbiljne partnere i smatrali smo da je potrebno da dođu u naš grad i da predstave zainteresovanim ljudima, omladini i svim onima koji žele da rade svoje moogućnosti i uslove koje pružaju da bi se naši ljudi zaposlili. Smatramo da zainteresovani mogu da se jave i obrate i da reše svoj egzistencialni i ekonomski problem”, rekao je dr Srećko Bosić, odbornik SPS-a u Skupštini grada Požarevca.

Proizvodni pogon u Srbiji se nalazi u Obrenovcu i zapošljava 3.200 ljudi, a radnicima koji dolaze iz drugih delova Srbije obezbeđen je topli obrok, prevoz i smeštaj.

KOMENTARIŠI