U Temišvaru prezentovani turistički potencijali opštine Veliko Gradište

U Temišvaru prezentovani turistički potencijali opštine Veliko Gradište

TEMIŠVAR, Foto: Urban City / A.K.

U samom centru Temišvara, na Trgu Pobede i u restoranu Lojd, 14.aprila, održana je prezentacija turističkih potencijala opštine Veliko Gradište.

U saradnji sa Savezom Srba u Rumuniji, Konzulatom Republike Srbije i Temišvarskim vlastima Opština Veliko Gradište organizovala je kulturno turistički promotivni performans koji je počeo u 13 časova konferencijom za novinare i predstavnike turističke privrede.

Mnogobrojnim predstavnicima medija obratili su se predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište Dajana Stojanović,Generalni Konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić, sekretar Saveza Srba u Temišvaru Zlatiborka Markov i vlasnik restorana Lojd Javor Radovanković.

Direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište zahvalila se svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja a ovim putem istakla je važnost koju, već tradicionalno, turisti iz Rumunije imaju za turizam Velikog Gradišta. Ovom prezentacijom pokušaćemo da se zahvalimo našim dragim gostima iz Temišvara, i ujedno pozovemo nove posetioce koji su zainteresovani za klasične odmore, sport i rekreaciju, potpuno uživanje u krstarenju turističkim brodovima ili jednostavno za veselu atmosferu na našim manifestacijama. Turistima iz Rumunije je ponuda bogatog manifestacionog turizma jako interesantna, oni već tradicionalno učestvuju na našim gastronomskim festivalima ali i kulturološkim manifestacijama, a na Ramskim sutonima skoro svake godine učestvuju i pesnici iz udruženja Srba iz Rumunije. Bogata ponuda koju nude ugostitelji uvek je interesantna svim turistima, a deo ove ponude mogli su da probaju nakon konferencije za novinare.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, predstavio je sve ono što naša opština nudi svojim gostima, i istakao je svoju želju da turisti posete Veliko Gradište, uz uverenje da kada gost jednom dođe kod nas, uvek se vraća. Srebrno jezero, koje je jedno od najlepših i najpoznatijih turističkih mesta Srbije, nalazi se na svega stotinak kilometara od Temišvara, a posetioci koji dolaze, imaju priliku da skelom preko Dunava, na tradicionalan način, uplove u Veliko Gradište kod Ramske tvrđave, i nastave svoj put ka Srebrnom jezeru. Jezero svojom bogatom ponudom može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih turista, Pre svega tu su duge, uređene plaže, jedan od najlepših akva-parkova Srbije, Nacionalni veslački centar, sportski tereni, kamp Miloša Teodosića, našeg proslavljenog košarkaša, i koji na Srebrnom jezeru obučava mlade, talentovane nade košarke. Govorio je I o projektima koje će opština Veliko Gradište realizovati u narednom periodu.

Predsednik je još jednom zahvalio domaćinima ovog skupa, prisutnim zvaničnicima iz Temišvara, predstavnicima medija i agencijama na velikom odzivu.

Generalni Konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić je istakao važnost Generalnog Konzulata iz Temišvara za očuvanje Srpskog Nacionalnog identiteta u ovoj oblasti, a promotivne aktivnosti kao što je ova prezentacija Konzulat će uvek podržavati i promovisati.

Predstavnica Saveza Srba u Rumuniji gospođa Zlatiborka Markov je govorila o odličnoj saradnju koju imaju sa našom opštinom I o saradnji koju Savez Srba u Rumuniji ima sa našim javnim ustanovama.

Vlasnik restorana Lojd, Javor Radovanković nazdravio je svim gostima sa željom da ovo bude još jedna u nizu akcija povezivanja Srbije i Rumunije.

Performans je nastavljen na samom trgu Pobede a mnogobrojni posetioci uživali su u spektakularnom nastupu izvođačke grupe Ansambla narodnih igara i pesama Vlastimir Pavlović Carevac. Mladi i razigrani folklorci, podigli su na noge sve prisutne, koji su veselo pucketali prstima, aplaudirali, i na kraju su se uključili u razigrano kolo I sami postali deo vesele ekipe.

Ugostiteljsaka ponuda i gastronomski specijaliteti su jedna od najbitnijih potencijala Srbije, a Veliko Gradište je opština koja je poznata po širokoj ponudi hrane i bogatim menijima svojih restorana. Ovom prezentacijom ugostitelji su mogli da direktno prezentuju svoje restorane predstavnicima agencija u Rumuniji, ali i posetiocima prezentacije, kao svojim budućim gostima.

Na prijateljski poziv naših saradnika, u restoranu Lojd u Rumuniji, uspeli smo na jedan dan da prenesemo razigrani i veseli duh Velikog Gradišta i da budemo dobri domaćini našim dragim saradnicima, kolegama, predstavnicima medija i posetiocima. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim saradnicima iz Rumunije, ali našim dragim kolegama iz Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac, našim ugostiteljima: Kod Tadića, Restoran kod Brke, restoran Dinčić, restoran Dunavski cvet, Kasina kod Ajduka, La Taverna, koji su podržali ovu akciju, vlasnicima privatnog smeštaja, Vinariji Stokić I Distillery Kumane.

KOMENTARIŠI