WhatsApp dobija reakcije pomoću emodžija

WhatsApp dobija reakcije pomoću emodžija

Foto: Pixabay // ilustracija

Korisnici na WhatsAppu sada mogu da reaguju na poruke sa emodžijima: palac nagore, lice koje se smeje, lice koje plače i ruke koje se mole.

WhatsApp je objavio da u svoju aplikaciju za razgovore dodaje reakcije pomoću emodžija, koje će korisnicima omogućiti da izraze svoju reakciju i osećanja kada je određena poruka u pitanju, a sve bez potrebe da šalju individualne emodžije u vidu poruke.

Iako je kompanija objavila reakcije uz svoju novu funkciju za zajednice, zvaničnik Mete je istakao da će reakcije biti dostupne za sve razgovore, kada budu objavljene, što će se desiti uskoro.

Funkcija će na početku biti relativno limitirana i nudiće reakcije pomoću samo šest emodžija, ali je dodato da će u budućnosti biti podržano više emodžija, kao i tonova kože.

Pored toga, WhatsApp je objavio da će korisnicima omogućiti deljenje mnogo većih fajlova, pa će maksimalna veličina deljenih fajlova iznositi 2GB, umesto sadašnjih 100MB. Takođe, povećan je broj ljudi koji mogu da budu u gasovnom pozivu u istom trenutku, sa osam na 32.

KOMENTARIŠI