Foto: Urban City // B.P.

Ove godine, turnir Serbia open ima važan ekološki doprinos jer će od svake prodate karte biti posađeno drvo, i to ne samo u Beogradu već i širom Srbije (i Požarevcu), tako da će sadnja trajati cele godine na mestima koja su za to određena od strane nadležnih službi.

Ova ekološka akcija je već počela u Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu, Zrenjaninu, Leskovcu, a nastaviće se i u Nišu, Pančevu, Kuli, Šapcu, Smederevu, Požarevcu, Lazarevcu, Novom Sadu i Bačkoj Topoli.

Zahvaljujući Serbia open turniru zajedno sa akcijom Posadi svoj hlad biće posađeno više od 35.000 sadnica na oko 100 hektara površine.

Na ovaj način Serbia open turnir ističe koliko je pored zdravog života i sporta, bitno afirmisanje i pozitivnog odnosa prema životnoj sredini.

 Teniski spektakl na šljaci Serbia Open 2022 počinje u nedelju 17. aprila kvalifikacionim mečevima i traje do 24. aprila.

Publika će imati prilike da na licu mesta najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, a u Beograd pored njega stižu i Dominik Tim (AUS), Kristijan Garin (CHI), Karen Kačanov (RUS), kao i Andrej Rubljov, sedmi teniser sveta, koji je potvrdio učešće pred beogradskom publikom i koja će moći da na delu vidi igrača koji pripada samom teniskom vrhu.

KOMENTARIŠI