Foto: Urban City / I.P.

U Požarevcu se trenutno rekonstruiše trotoar na više lokacija, a povodom ovih investicija, danas je održana konferencija za medije na lokaciji radova u ulici Moše Pijade. Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je radove.

Foto: Urban City / I.P.

Radovi na sanaciji trotoara u Moše Pijade predstavljaju nastavak radova do ulice Knez Milošev Venac. Ovaj deo grada takođe će biti pokriven behaton kockama 30cm x 30cm u dužini od 115 metara. Vrednost radova sa PDV-om iznosi nešto više od 3,18 miliona dinara. Radove izvodi grupa ponuđača SR TRANSKOP Požarevac, LIBRA Salakovac i D&N SPEEDEX Poljana.

Foto: Urban City / I.P.
Pored ovih radova, trenutno se izvode i radovi na sanaciji trotoara u Voje Dulića u vrednosti od 4,35 miliona dinara.

Foto: Urban City / B.P.
U ovoj ulici saniraće se trotoar u dužini od 154m. U toku su i radovi na uređenju parkiranja u Vojvode Dobrnjaca (kod Opšte bolnice Požarevac) u vrednosti od 7 miliona dinara.
Foto: Urban City / I.P.

Radovi su završeni u ulici Bore Stankovića i Sestroljinskoj u MZ “Čačalica”, a trotoar se trenutno radi i u Kosmajskoj ulici.

Foto: Urban City / I.P.

Po rečima gradonačelnika, cilj je da se sređuju mikro lokacije, da se radi na ovakvim lokacijama kako bi se dobilo još više manjih parkova, odmarališta poput Knez Miloševog venca.

Foto: Urban City / I.P.

“Ono što više puta naglašavam je da je cilj grada da uredi tranzite i tranzitne ulice koje su najopterećenije, ali naravno nećemo zapustiti i naša sela i mesne zajednice i one manje delove grada gde imamo ulice koje zahtevaju asfaltiranje”, rekao je Pavlović.

Foto: Urban City / I.P.

Prilikom današnjeg obilaska radova, gradonačelnik je najavio i radove na fekalnoj kanalizaciji u MZ “Zabela”, kao i rekonstrukciju pijace “Krug”.

KOMENTARIŠI