Foto: Urban City / / Arhiva // ilustracija

Prvo mesto osvojila Lovačka sekcija „Topolovnik“, drugo Ljubiša Mišić iz Braničeva, a treće gosti iz Rumunije.

Za učešće se prijavilo 15 ekipa, među kojima su bili i lovci iz rumunske Radmine, zbog kojih je manifestacija poprimila i međunarodni karakter.

Učesnici kulinarskog takmičenja, kojima ni hladan vetar nije pokvario dobro raspoloženje, kuvali su gulaš od „jepura“, kako se „zec“ kaže na vlaškom, u kotlićima potpaljenim u centru sela.

Dok su ekipe bile zauzete kuvanjem, u dva kazana spremljeno je oko 300 porcija srnećeg gulaša za sve posetioce. Na kraju takmičenja stručni žiri probao je svaki od 15 pripremljenih gulaša, kod kojih je ocenjivao boju, gustinu, zaljućenost, izgled i ukus.

Nakon većanja, jednoglasno je odlučeno da se prvo mesto dodeli ekipi domaćina – Lovačkoj sekciji „Topolovnik“. Na drugom mestu našao se Ljubiša Mišić iz Braničeva, a na trećem gosti iz Rumunije. Osim pehara za tri prvoplasirane ekipe, koje je uručio Ljubivoje Paunović, predsednik LU „Topolovnik“, domaćini su dodelili i zahvalnice suorganizatorima i prijateljima manifestacije.

Ovogodišnja „Jepurijada“, devetnaesta po redu, održana je uz podršku MZ Topolovnik, Turističke organizacije Veliko Gradište i lokalne samouprave.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI