Ostrvo Sedir, Turska, Foto: Urban City // Arhiva 2007.

U poseti Beogradu je ministar kulture i turizma Turske Mehmet Nuri Ersoj. Sa predsednikom države razgovarao je o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti turizma. Sa kolegom iz Turske razgovorala je i ministraka turizma Srbije.

U jeku turističke sezone kolege iz Istanbula i Beograda prave računicu. Raste broj turista iz Turske u Srbiji, u prvih pet meseci bilo ih je čak 49 odsto više nego prošle godine u to doba, i stigli su na prvo mesto naših stranih gostiju.

Žele duže i da borave, ranije su se odlučilivali na svega dva dana, da bi sada boravak produžili na šest. Da bi se lakše putovalo, stigao je novi predlog.

“Reč je o tome da je ministar Ersoj pedložio da se zapravo iz naše dve zemlje odnosno da naši građani mogu ulaziti samo sa ličnim kartama i to je predlog koji je prihvaćen”, rekla je ministarka turizma Tatjana Matić.

“Kada uporedimo u celom svetu turistički saobraćaj, mi smo zajedno radili na tome da se poveća i mislim da treba da vazdušni saobraćaj bude intenzivniji kada bude omogućeno putovanje samo sa ličnom kartom. Radićemo ubrzano na tome”, poručio je turski ministar Mehmet Nuri Ersoj.

KOMENTARIŠI