Učesnici seminara za pripadnike policije u gostima kod predsednika opštine

Učesnici seminara za pripadnike policije u gostima kod predsednika opštine

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je juče učesnike seminara “Upravljanje kvalitetom u projektima prevencije kriminala“ koji je, za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i njihove kolege iz nemačke i hrvatske policije, organizovan na Srebrnom jezeru.

Delegaciju je predstavio Darko Pajkić, načelnik Policijske stanice Veliko Gradište, koji je ovom prilikom naglasio da je opština Veliko Gradište bezbedna sredina u kojoj su bezbednsni rizici svedeni na minimum što je i rezultat izvrsne i svakodnevne saradnje sa lokalnom samoupravom i sprovođenja preventivnih mera. Kako je rekao, policija je spremna za najavljene manifestacije i događaje.

Načelnik Odeljenja za organizaciju, prevenciju i rad policije Uprave policije Srbije,  Vladimir Stojanov, izrazio je zahvalnost opštini i organizatoru i naglasio da je Srebrno jezero izabrano upravo zbog odlične saradnje policije sa lokalnom samoupravom. On je rekao da je sprovedena anketa pokazala da je Gradište bezbedna zajednica i pozvao odgovorne da razvijaju saradnju radi sigurnosti turista budući da povećanjem broja poseta rastu i rizici koje je ovim projektom moguće smanjiti na minimum. Stojanov je napomenuo da je mladima potrebno pružiti alternativu u kontrolisanim uslovima, a Policija će uvek biti sigruan partner radi bezbednosti građana.

Izrazivši zadovoljstvo posetom, predsednik opštine je naglasio da je posao koji rade veoma odgovoran i da će saradnja biti još kvalitetnija jer imaju zajednički cilj, a to je bednost građana na visokom nivou. On je, ovom prilikom, sa predstavnicom Turističke organizacije, predstavio opštinu i turističku ponudu kao i okolne znamenitosti, pozvavši prisutne da ponovo posete Veliko Gradište.

I predstavnik nemačke policije, Joakim Šnajder, iz pokrajine Baden-Virtemberg, potvrdio je da je prevencija od izuzetnog značaja, ali i da su uslovi održavanja seminara izvrsni i  da je poseta ostavila impresivan utisak na sve učesnike kao i da je Gradište u njima dobilo nove ambasadore. Šnajder je rekao i da je jedan od uzroka saradnje veliki broj naših ljudi koji žive i rade u ovoj pokrajini.

Da je opština, pored nemačkih, dobila i još dva hrvatska ambasadora, dodao je, zadovoljan organizacijom i gostoprimstvom, voditelj Službe za prevenciju Policijske uprave iz Zagreba, Velimir Tišma, dodavši da pored slogana skupa “Prevencija spaja“ pristaje i “Dunav spaja“. Kako je rekao, saradnja i razmena iskustva su neophodni radi sigurnosti što se kasnije vraća kroz ekonomiju, trgovinu…

Opšti je utisak i zaključak ovog susreta da je, prema utiscima učesnika seminara, Gradište ne samo impozantno mesto već i bezbedno za turiste i građane, a saradnja organa reda i lokalne samouprave primer dobre prakse i upravljanja.

KOMENTARIŠI