Udruženje „Od knjige do duše“ iz Kostolca posetilo Centar za zaštitu odojčadi,...

Udruženje „Od knjige do duše“ iz Kostolca posetilo Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj

Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“ iz Kostolca posetilo je u utorak 8. oktobra Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Cilj posete bio je uručivanje donacije u vidu garderobe, obuće, igračaka i slatkiša.

U prikupljanju donacije učestvovali su članovi i prijatelji Udruženja “Od knjige do duše”, kao i Sindikat preduzeća Autotransport d.o.o. iz Kostolca koji je obezbedio slatke paketiće za decu, kao i prevoz donacije od Kostolca do Beograda.

Donaciju su predali predstavnici Udruženja „Od knjige do duše“ i sindikata Autotransport d.o.o. Kostolac.

Udruženje „Od knjige do duše“ je nevladino, neprofitno udruženje, osnovano 14. februara 2018. godine radi očuvanja i promocije kulture, nacionalne tradicije i običaja ovog kraja. Udruženje je sastavljeno od entuzijasta i kreativaca koji žele svojim radom i zalaganjem da pomognu u razvijanju i promovisanju zajednice u kojoj žive.
Radi ostvarivanja svojih ciljeva, Udruženje se bavi organizovanjem predavanja, radionica, izleta, ekskurzija, koncerata, izložbi, manifestacija, književnih, scenskih, multimedijalnih i drugih programa kojima se istražuju i neguju estetske vrednosti tradicionalnih umetnosti i kulture u oblasti duhovne zaostavštine, narodne tradicije, književnog i muzičkog stvaralaštva, turizma i drugog.

Udruženje se bavi i humanitarnim radom.

KOMENTARIŠI