Ugovorili ubistvo Ružice za 400 evra i polovni auto: Trojica optužena za...

Ugovorili ubistvo Ružice za 400 evra i polovni auto: Trojica optužena za teško ubistvo

Foto: Urban City / B.P.

Prvooptuženi je Ružicu Kovač (78) usmrtio tako što je namerno autom udario otpazadi u njen bicikl, a onda pobegao sa lica mesta.

Protiv Aleksandra Đ. (23) iz Požarevca, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva Ružice Marije Kovač (78), a protiv Danijela S. (22) i njegovog oca Saše S. (48) zbog podstrekivanja na teško ubistvo i zbog pomaganja izvršiocu nakon krivičnog dela. Za teško ubistvo njima preti kazna od 10 do 40 godina, a ocu i sinu zbog pomaganja preti i kazna od jedne do 8 godina zatvora.

Dunavska ulica u Požarevcu

Ovaj zločin dogodio se 14. oktobra prošle godine, u Dunavskoj ulici u Požarevcu, kada je Aleksandar namerno „zastavom 101“ udario bicikl na kojem se Ružica kretala ka svojoj kući. U početku se mislilo da se radi o saobraćajnoj nesreći, ali su nadzorne kamere pokazale da je on nju najpre zaobišao autom kako bi se uverio da je to ona, a onda se vratio i udario je otpozadi.

Posle zločina sva trojica optuženih otišla su u atar sela Mihajlovac i, benzinom kupljenim usput na benzinskoj stanici, polili „zastavu“ i zapalili je.

Tokom istrage utvrđeno je da su otac i sin dve nedelje nagovarali Aleksandra da ubije Ružicu, a oni će mu, za uzvrat, dati 400 evra i polovni auto. Njeno ubistvo otac i sin isplanirali su jer je ona pretila da će da ih izbaci iz svoje kuće, u koju su se uselili nakon što su joj platili 10.000 evra. Psihijatrijskim veštačenjem utvđeno je da su sva trojica u vreme izvršenja krivičnog dela bila u uračunljivom stanju, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI