Uhapšen zbog poreske prevare, oštetio budžet za više od 12 miliona dinara

Uhapšen zbog poreske prevare, oštetio budžet za više od 12 miliona dinara

Foto: Pixabay // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa Odsekom poreske policije u tom gradu, u okviru akcije „GNEV“ uhapsili su D. D. (1988) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost i ugrožavanje naplate poreza i poreske kontrole i na taj način oštetio budžet Republike Srbije za više od 12 miliona dinara.

Sumnja se da je on u protekle tri godine kao odgovorno lice jedne preduzetničke radnje, u nameri izbegavanja plaćanja PDV-a, otuđio opremu ove firme, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Osumnjičeni je, takođe, podnosio poreske prijave neistinitog sadržaja i na osnovu njih neosnovano ostvario povrat PDV-a, a u nameri da sakrije predmete poreske kontrole i ugrozi naplatu poreza, poslovne knjige i dokumentaciju ovog privrednog društva učinio nedostupnim nadležnim organima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

KOMENTARIŠI