Uhapšen zbog sumnje da je otuđio više od 2.500 tona pšenice i...

Uhapšen zbog sumnje da je otuđio više od 2.500 tona pšenice i kukuruza iz državnih robnih rezervi

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Muškarac iz Loznice uhapšen je zbog sumnje da je otuđio više od 2.500 tona merkantilne pšenice i kukuruza u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje.

Uhapšen je G. F. (1967) iz Loznice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštio je MUP.

G. F. je, kako se sumnja, u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu “Mlin Filipović Kata”, od 1. januara do 4. aprila 2022. godine, otuđio više od 2.500 tona merkantilne pšenice i kukuruza u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, a koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje.

Osumnjičeni je na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 94.927.334 dinara, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

G. F. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, nastavljaju provere poslovanja drugih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve na teritoriji Republike Srbije, ističe se u saopštenju MUP-a.

KOMENTARIŠI