Uhapšena radnica kockarnice sa još dve osobe

Uhapšena radnica kockarnice sa još dve osobe

Foto: Pixabay // ilustracija

Niška policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su prevarili sistem igre na sreću i pribavili višemilionsku korist.

Kako policija objašnjava A. S. je zloupotrebila svoj položaj na radnom mestu kako bi izmenila digitalne igre na sreću i samim tim sled događaja, te omogućila korisnicima igara P. S. i D. S. posebne bonuse i oštetila privredno društvo u kojem radi.

Policija u Nišu uhapsila je A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su takođe i P. S. (1998) i D. S. (1998) koji se terete za isto delo u pomaganju, saopštio je MUP Srbije.

Naime, A. S. se sumnjiči da je, od 7. maja do 20. juna ove godine, u više navrata, iskorišćavanjem svog polažaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, pristupala bazi podataka pojedinih digitalnih igara na sreću u vlasništvu firme u Nišu gde je radila, a koje se priređuju posredstvom kladionica-operatera, gde je, kako se sumnja, vršila izmenu redovnog toka igara.

Ona se tereti da je upotrebom odgovarajućeg koda, menjala digitalne podatke u igrama, a samim tim i sled događaja i na taj način omogućila korisnicima igara P. S. i D. S. posebne bonuse i tako im pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.292.575 dinara, za koliko je oštetila privredno društvo.

Prilikom pretresa stana u kom borave A. S. i P. S. pronađeno je oko 6,7 miliona dinara i vredni satovi, a oduzet je i jedan automobil.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akcija je sprovedena u saradnji MUP-a, Uprave kriminalističke policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

KOMENTARIŠI