Nepoznata osoba je u sredu uveče u Zagrebu ukrala tramvaj, provozala ga po Trešnjevci i tamo ostavila, nakon čega je otišla u nepoznatom pravcu. Policija još uvek traga za počiniocem.

Tramvaj je ukraden u sredu oko 23 časa iz spremišta na zagrebačkoj Ljubljanici, a tokom neplanirane vožnje u njemu nije bilo putnika.

Niko nije povređen i vozilo nije oštećnjno, saopštilo je gradsko preduzeće Zagrebački električni tramvaj (ZET).

“Sinoć nešto pre 23 sata, nepoznati počinilac na trešnjevačkoj remizi otuđio je niskopodni tramvaj koji je bio pripremljen za izlaz u promet, odvezao ga u smeru istoka do Tratinske ulice, gde je napustio vozilo i otišao u nepoznatom pravcu”, navedeno je u saopštenju ZET-a.

Policija je preuzela snimke video-nadzora u vozilu kako bi pronašla počinioca, a iz ZET-a kažu da je pokrenuta interna istraga radi utvrđivanja odgovornosti za ovaj propust.

“Policija je zaprimila dojavu da je nepoznata osoba oko 23 sata stavila u pogon tramvaj na području Trešnjevke. Nije zabeležena materijalna šteta niti ima povređenih osoba. Radnici ZET-a su našli tramvaj i vratili ga na mesto. Policija za sada i dalje utvrđuje okolnosti događaja”, saopštili su iz zagrebačke policije.

KOMENTARIŠI