Nakon zastoja od oko tri nedelje, ponovo je “proradilo” ukucavanje broja motora (i šasije), saznaje sajt Polovni automobili.

Podsećamo, problem je nastao 18. januara. Tada su istekla stara ovlašćenja za utiskivanje broja motora i šasije.

Od tada niko od vlasnika automobila kojima su na tehničkom pregledu rekli da je broj motora nečitljiv, nije mogao da reši taj problem, niti da registruje svoj auto.

Rešenje

Nažalost, od MUP-a do sada nismo dobili odgovor u vezi ovog problema, ali saznali smo drugim putem da je ponovo počelo ukucavanje brojeva.

Kontaktirali smo AK Kompresor, gde su nam potvrdili da ponovo rade ukucavanje (utiskivanje) broja motora i šasije, pod istim uslovima i cenama kao ranije (5.000 din za broj motora).

Da ne bude zabune – svi (sva privredna društva) koji su se do 18. januara bavili utiskivanjem broja motora i šasije – dobili su dozvolu da još 6 meseci to rade, po istim pravilima i pod istim uslovima kao ranije.

Da li je problem trajno rešen?

Nije.

Ovo je samo privremeno rešenje, koje traje 6 meseci, sa ciljem da bi se sprečilo nagomilavanje automobila koji ne mogu da se registruju zbog nečitljivog broja motora.

U ovom (produženom) roku od 6 meseci moraće da se nađe trajno rešenje. Ukoliko dobijemo više informacija od MUP-a ili saznamo nešto drugo, objavićemo u sledećem tekstu.

KOMENTARIŠI