Uznemiravanje javnosti u Velikom Gradištu i Žabarima: Krivične prijave zbog dezinformacija na...

Uznemiravanje javnosti u Velikom Gradištu i Žabarima: Krivične prijave zbog dezinformacija na portalima o migrantima

Foto: Urban City / B.P.

Posle predsednika opštine Veliko Gradište, i čelnik opštine Žabari demantovao vest da će se kod njih doseliti migranti iz Sirije.

Predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić, podneo je 12. februara krivične prijave protiv lica koja su prethodnih dana najavljivala da će se u ovoj opštini naseliti 1.000 migranata iz Sirije.

-U prethodnih desetak dana preko pojedinih portala i društvenih mreža plasirana je vest da će se ovde građanima oduzimati kuće i u njih useljavati migranti iz Sirije. To je netačna, zlonamerna informacija, objavljena zarad prikupljanja jeftinih političkih poena. Zbog toga sam protiv tih lica podneo prijave zbog krivičnog dela izazivanja panike i nereda, za koje je zakonom zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora – rekao je Lukić.

On je poručio žiteljima opštine Žabari da ne brinu zbog ovih lažnih vesti i da je davno prošla 1945. godina, kada su se komunisti useljavali u tuđe kuće i oduzimali građanima imovinu.

Pre Lukića, demant vesti o naseljavanju migranata na područje Braničevskog okruga dao je i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, jer su se proširile glasine da se u tu opštinu doseljava 800 migranata.

KOMENTARIŠI