Foto: Urban City / I.P.

Na stadionu malih sportova Sportskog centra Požarevac održane su Sportske igre mladih. Tom prilikom simbolično je upaljena olimpijska baklja.

Foto: Urban City / I.P.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Igre su priznate od Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Takmičenja se izvode u deset sportskih disciplina, a to su mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah.

Foto: Urban City / I.P.

Sportske igre mladih u Požarevcu otvorio je gradonačelnik našeg grada Saša Pavlović koji je između ostalog rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je danas organizovano okupljanje sa namerom da se sprovede u delo još jedan deo slagalice koji čini sliku zdravog odrastanja.

“Grad Požarevac nije ni jednog trenutka oklevao pri ponudi da se pridruži ovom karavanu radosti i prijateljstva, uzevši u obzir da nam se namere i ciljevi u potpunosti poklapaju. Sportski centar u kome se nalazimo danas, upravo je zbog naše namere da se što više dece bavi sportom, doživeo u proteklih nekoliko godina veliki preobražaj, ali ne samo on”, naglasio je Pavlović i dodao: “Radili smo, i radićemo i u budućnosti na rekonstrukciji i izgradnji desetina sportskih terena i igrališta u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Požarevca. Verujem da su upravo neki od tih terena doprineli da danas neko od vas postigne dobar rezultat i tako pomogne svojoj ekipi i svom gradu. Naročito mi je drago što Požarevac danas nije samo deo jednog takmičenja, već i širokog projekta koji ima za cilj da upozna i zbliži mlade iz čitavog regiona.

SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Činjenica da čitav događaj veoma podseća na Olimpijske igre, govori da su im i postulati slični. Važno je učestvovati, jer sam boravak među ovim izvanrednim mladim ljudima oplemenjuje i tera vas da budete i vi bolji. Sa druge strane, siguran sam i da su pred nama sjajna nadmetanja u kojima ćemo imati prilike da vidimo nagoveštaje i sjajnih sportskih karijera. Uvaženi takmičari, neka pobedi bolji, iako nas od zajedničkog tijumfa deli još samo nekoliko trenutaka, kada ćemo zapaliti plamen Dunav osiguranja Sportskih igara mladih”, rekao je na otvaranju igara gradonačelnik.

Foto: Urban City / I.P.

Nakon uvodnog dela današnjeg svečanog otvaranja, predstavnici ove manifestacije sa sponzorima i predstavnicima Gradske uprave Požarevca, upalili su plamen Sportskih igara mladih u Požarevcu.

Foto: Urban City / I.P.

Cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vlada Republike Srbije zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem je 2014. godine postala visoki pokrovitelj projekta Igara.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “EVROPSKI POŽAREVAC ZA NAŠU DECU 2021”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI