Uručena statueta Milivoja Živanovića Miodragu Mikiju Krstoviću

Uručena statueta Milivoja Živanovića Miodragu Mikiju Krstoviću

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović uručio je danas u Svečanom salonu gradskog zdanja, statuetu Milivoja Živanovića glumcu Miodragu Mikiju Krstoviću, povodom nagrade za najboljeg glumca 26. Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović.

Nagrada nije uručena sinoć u okviru zatvaranja festivala zbog obaveza glumca Mikija Krstovića tako da je to učinjeno danas.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom izjavio da mu je velika čast i zadovoljstvo što uručuje nagradu jednom glumačkom bardu kao što je Miki Krstović ali mu je žao što nagrada nije uručena sinoć pred punom salom Centra za kulturu.

Miki Krstović se zahvalio na ovoj nagradi i istakao je da mu je velika čast što je osvojio statuetu Milivoja Živanovića u njegovom rodnom gradu. Krstović je još dodao da je video spomenik koji je postaljen ispred Centra za kulturu i da je retkost da glumac dobije spomenik. O Milivoju Živanoviću je rekao da je on bio jedan od najvećih srpskih glumaca i da je on pravi bard srpskog glumišta.

Pored statuete, novčane nagrade, Krstoviću je uručena i replika slike požarevačke umetnice Milene Pavlović Barili.

KOMENTARIŠI