Uručene nagrade na konkursu „Đak umetnik“ časopisa Klik

Uručene nagrade na konkursu „Đak umetnik“ časopisa Klik

VREDNE NAGRADE OTIŠLE U RUKE VREDNIH ĐAKA

Nagrade za konkurs „Đak umetnik“ koji je raspisao časopis KLIK za učenike od 1. do 8.razreda osnovnih škola sa teritorije Braničevskog okruga, uručene su svečano prošlog petka u prostorijama Centra kreativnog stvaralaštva Enter Požarevac.

Prvu nagradu, diplomu časopisa Klik i poklon – radni sto, koji je darivala kompanija Univer Savić, kao i slatkiše, darodavca Swisslion Takovo i knjige, poklon Centra za kulturu Požarevac dobila je Đurđa Lukić, učenica 6. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Požarevac. Đurđa je imala najveći broj poena stručnog žirija, a nagradu je dobila za likovni rad „Pčela“.
Druga nagrada – Danica Smolić 8. razred, OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“
Treća nagrada – Sofija Ivković, 7 razred, OŠ „Sveti vladika Nikolaj“ Bradarac, odeljenje u Barama.

Prvu nagradu u mlađoj kategoriji za likovno stvaralaštvo dobila je Marta Lisac, učenica prvog razreda OŠ „Dositej Obradović“ Požarevac. Pored diplome časopisa Klik, Marta je dobila zidnu policu za knjige kompanije Univer Savić Požarevac, naravno slatkiše Kompanije Swisslion i knjigu, poklon Centra za kulturu Požarevac. Martin rad je osvojio poene originalnošću crteža konja sa 12 nogu.
Druga nagrada – Nikola Trubarac, treći razred, OŠ „Sveti Sava“ Požarevac.
Treća nagrada Magdalena Milošević, 3.razred, Izvarica, OŠ „Moša Pijade“.

Prva nagrada u kategoriji starijih učenika osnovnih škola za literarno stvaralaštvo otišla je u ruke Milene Milošević, učenice 7.razreda OŠ „Sveti vladika Nikolaj“, Bradarac, izdvojeno odeljenje Bare za pesmu „Osmaci“. Milena je dobila diplopu i kompjuterski sto kompanije Univer Savić, paket Swisslion proizvoda, knjigu Centra za kulturu Požarevac.
Druga nagrada – pesma „Sanjam“, Jovana Aleksandrović 6/2, OŠ „Milisav Nikolić“ Boževac, istureno odeljenje Crljenac.
Treća nagrada – pesma „Ko se tu kome sviđa“, autor: Jovana Todorović 6 razred, OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće.

Prva nagrada u mlađoj kategoriji pripala je Iliji Petroviću, učeniku 4.razreda OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“ Požarevac. Nagrada je bila diploma časopisa KLIK, gejmerska tastatura, poklon Tehnocentra Požarevac.
Druga nagrada – pesma „Šta je najslađe“, autor Milan Popović 3/2, OŠ „Dositej Obradović“ Požarevac.
Treća nagrada – pesma „Na kraju školske godine“, autor Nemanja Grdanović 3 razred, OŠ „Miloš Savić“ Lučica.

Foto: KLIK časopis

Specijalne nagrade

– Iva Marija Eraković, 8.razred, OŠ „Vuk Karadžić“ Požarevac – za prozni tekst „Jedno jutro me je podsetilo na tebe“.
– Dušan Vasić, 3.razred, OŠ „Dositej Obradović“ Požarevac, za strip-crtež.
– Odeljenje trećeg razreda OŠ „Moša Pijade“ Izvarica – za sveukupno zalaganje na konkursu „Đak umetnik“.
– Jovan Milojković, 4.razred, OŠ „Milisav Nikolić“Boževac“ – za negovanje tradicije u likovnom izrazu.
– Grupa učenika OŠ „Vuk Karadžić“ Majilovac – za timski duh u umetničkom dizajniranju škole

Pored diploma koje su dobili svi nagrađeni, među poklonima su se našle i: bežične tastature, slušalice za kompjuter, edukativni stripovi i bedževi darodavca Narodnog muzeja Veliko Gradište, zanimljiva izdanja Centra za kulturu Požarevac, kao i poklon knjige „Fimeka“. Svakom učesniku, ali i nastavnicima i gostima, časopis KLIK poklonio je komplet časopisa koji su do sada objavljeni. Takođe, svaki je učesnik dobio poklon paket sa proizvodima kompanije Swisslion Takovo.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Dragan Bogičić, magistar slikarstva i direktor Narodnog muzeja Veliko Gradište, Zoran Stojadinović, inženjer grafičke tehnologije i direktor Štamparije Stojadinović iz Petrovca na Mlavi, Aleksandar Lukić, književnik iz Požarevca, Snežana Milošević, presednica Udruženja likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ Požarevac, Draško Grujić, prosvetni savetnik, Vesna Mišić, književnica iz Beograda i Lela Likar, novinar, glavni i odgovorni urednik časopisa Klik. Glasanje se odvijalo anonimno, sistemom bodovanja, što znači da je svaki član žirija glasao nezavisno, a kasnije su se glasovi sabirali. Tako se došlo do krajnjeg rezultata, odnosno do onih radova za koje je žiri smatrao da su najbolji. Takođe, vrednost poklona bila je u skladu sa visinom bodova, te je najvredniju nagradu dobio učenik/ca sa najviše bodova, sledeću po vrednosti učenik sa nešto manjim brojem bodova…

Časopis Klik zahvaljuje se svim učenicima koji su učestvovali na konkursu, nastavnicima, direktorima škola, žiriju, roditeljima i medijima koji su ispratili ovaj događaj i poručuje: od septembra počinjemo novi krug, konkurs će biti otvoren od septembra, a nagrade će se dodeljivati na kraju školske godine.

KOMENTARIŠI