Uskoro nova akcija za potrošače “Bolja cena”

Uskoro nova akcija za potrošače “Bolja cena”

FOTO: URBAN CITY / B.P. / ilustracija

Akcija “Bolja cena” značajno je doprinela obaranju cena i zato ćemo u novim okolnostima doneti i novu meru, kaže za RTS ministar Tomislav Momirović. Pratimo šta se događa na tržištu, pregovaramo sa trgovcima, proizvođačima, dobavljačima i izaći ćemo uskoro sa novom akcijom, najavio je Momirović i dodao da će biti “ubačeni još neki vrlo važni proizvodi”.

Svetski je dan prava potrošača. U proteklih godinu i po dana sprovedeno je 5.000 nadzora tržišne inspekcije, kažu iz Ministarstva trgovine i najavljaju da će uskoro početi nova akcija, koja se nastavlja na “Bolju cenu”.

Momirović kaže da je jedna od osnovnih obaveza države da štiti naše građane od visokih cena koje postoje na tržištu.

“Mi smo prošle godine imali inflaciju od skoro 16,5 odsto. Ta inflacija je direktna posledica rata na istoku Evrope. Sproveli smo ovu akciju, koju su, mogu slobodno danas da kažem, kopirale praktično sve zemlje u regionu. Oborili smo inflaciju na 5,5 odsto“, kaže ministar.

Republički zavod za statistiku kaže da je akcija “Bolja cena” učestvovala u obaranju inflacije sa 16,5 odsto, podseća ministar.

“Akcija je značajno doprinela obaranju cena i mi moramo u novim okolnostima da donesemo jednu novu adekvatnu meru. Pratimo šta se događa na tržištu, uočavamo neke dobre trendove i neke ne tako dobre i izaći ćemo sa novom akcijom“, objašnjava Momirović.

Nova akcija će se nadovezati na prethodnu “Bolja cena” – još više proizvoda, još atraktivnije cene, najavljuje.

Da izađemo u susret potrebama ljudi, kao i kod prava potrošača, bavimo se konkretnim stvarima, bavimo se čovekom, dodaje Momirović.

Kada je reč o akciji “Bolja cena”, tu je bilo 36 grupa proizvoda i to nisu bili bilo kakvi proizvodi.

“To su proizvodi koje kupuje svaki građanin naše zemlje, od mleka, jogurta, pelena, sredstava za higijenu. Očekujemo da ćemo ubaciti još neke vrlo važne proizvode, pregovaramo sa trgovcima, proizvođačima, dobavljačima. To je jedan kompleksan niz“, Momirović veruje da će se to uskoro dogoditi.

“Napravili smo veliki rezultat. Oborili smo inflaciju zajedničkim aktivnostima Vlade Srbije i Narodne banke. Nećemo se zaustaviti dok inflacija ne padne ispod 3 odsto“, zaključio je Momirović.

KOMENTARIŠI