Uspeh Požarevljana na Sportskim igrama mladih

Uspeh Požarevljana na Sportskim igrama mladih

Simovci iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske uspešno su završili još jednu sezonu. “Pokazali smo da nekada treba pratiti put kojim mi idemo”, poručili su učesnici Međunarodne završnice Sportskih igara mladih u Splitu.

Druženje Simovaca organizovano je od 21. do 26. avgusta. Boravak u Splitu osmišljen je tako da deca najviše vremena provode u druženju, a jedan dan je određen za takmičarski deo. Turniri su odigrani u svih 10 sportskih disciplina koje su deo Sportskih igara mladih.

Odličan nastup imali su i najmlađi Požarevljani koji su na Državnom finalu, koje je u julu održano u Banji Ždrelo, izborili put u Split.

Sjajan turnir odigrali su odbojkaši iz ekipe “Feniks” i okitili se zlatnim medaljama. Lazar Popović učestvovao je u trci na 60 metara i osvojio treće mesto. Na turniru u tenisu Luka Jovanović bio je drugi. U finalu od Luke je bio bolji još jedan takmičar iz tima Srbije, Bogdan Milićević iz Kraljeva.

Sportske igre mladih najveća su organizacija amterskog sporta za decu i mlade u Evropi. Ove godine u sve tri zemlje učesnice bilo je oko 260.000 učesnika. U Hrvatskoj je održana 27., u Bosni i Hercegovini 13., a u Srbiji 10. sezona. Jubilarnu sezonu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih obeležila je kampanja protiv vršnjačkog nasilja “Pružam ruku, ne podmećem nogu”.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Marija Mihajlović izjavila je:
– Ne možemo da kažemo da ćemo sačekati nekoliko dana da se emocije smire, pa da vidimo kakva nam je bila ova 10. jubilarna sezona Igara, jer sa Simovcima emocije doživljavate svakoga dana i zato im beskrajno hvala na tome. Ovo je bila najteža sezona do sada, nažalost i sa situacijama kada smo morali dobro da razmislimo o načinu nastavka sezone, ali smo uspeli, pre svega uz pomoć dece, jer jasno je da deca u Srbiji vole Igre. Moram da istaknem i izuzetnu saradnju sa roditeljima, učiteljima, trenerima i naravno lokalnim samoupravama i našim sponzorima. Zajedno smo uspeli da stignemo do ove spektakularne završnice, koju su nam ulepšali SIM ambasadori i prijatelji Sportskih igara mladih.

Simovci su ove godine dobili i nove ambasadore, Nemanju Vidića i Darija Srnu. Mogu se pohvaliti da su sa njima odmerili i snage na fudbalskom terenu. Na Prokurativima odigrana je utakmica SIM reprezentacije, koju su činili dečaci i devojčice iz sve tri zemlje, protiv reprezentacije SIM ambasadora i SIM prijatelja, koju je predvodio predsednik UEFE Aleksander Čeferin. Na terenu su bile zvezde kao što su Luis Figo, Zvonimir Boban, Pedja Mijatović, Niša Saveljić, Mario Stanić, predsednik UO Pariz Sen Žermena Naser Al Kelaifi, Aljoša Asanović… Utakmicu su sudili Roberto Roseti i Svetlana Bilić.

Posebnu zahvalnost iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih uputili su svim prijateljima iz Srbije koji su stigli u Split da podrže ovu najvećeu manifestaciju amaterskog sporta u Evropu. U delegaciji Srbije bili su i ministri Zoran Gajić i Tomislav Žigmanov, predsednik OKS Božidar Maljković, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, bivši košarkaš Dejan Tomašević, šefica kabineta kompanije Dunav osiguranje Maja Marković i Nikoleta Šubert direktor Direkcije za prodaju životnih osiguranja, direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov…

Od sledeće godine SIM porodici pridružiće se i dečaci i devojčice iz Slovenije, a kako je najavio osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić, moguće je da će narednih godina deo najlepše sportske priče u regioni postati i deca i mladi iz Crne Gore, Mađarske i Grčke.

KOMENTARIŠI