Usvojene nove mere, od ponoći ne radi skoro ništa do ponedeljka

Usvojene nove mere, od ponoći ne radi skoro ništa do ponedeljka

Foto: Pixabay // ilustracija

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane. Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u petak 12.03. u ponoć.

U ponedeljak odluka o tome kako će se nastaviti s merama

Zoran Gojković je precizirao da su sve kulturne manifestacije za vikend suspendovane. Kada je reč o sportskim događajima, istie da će se odvijati one utakmice kojie ne mogu da se odlože zbog unapred dogovorenog sistema takmičenja i termina.

Istakao je da će punktovi za vakcinaciju raditi nesmetano.

Tokom vikenda biće održane dodatne konsultacije i u ponedeljak će se odlučiti na koji način će se nastaviti s merama, istakao je Gojković.

Molba građanima da se što pre vakcinišu

Krivac za sve što nam se događa u ovom trenutku jeste koronavirus i sve moguće mutaicje, ali su najveći krivci ljudi koji se ne pridržavaju mera, rekao je Gojković.

Poručuje da, ako se pandemija otegne u nedogled, virus će imati priliku da mnogo više mutira, i sve što je ceo svet radio sa vakcinacijom i antitelima će biti bačeno u vodu.

“Zbog toga molimo sve da se što pre vakcinišu. Zato smo kupili sve moguće vakcine, maksimalno smo istrajni na tom putu. Pozivam sve graane da shvate da nam je jedini spas da se najveći broj građana vakciniše. Ne samo u Srbiji, nego i u svetu”, naveo je Gojković.

Nova izmena i za starije osnovce:

Usvojene nove mere, od ponoći ne radi skoro ništa do ponedeljka

 

2 KOMENTARA

  1. Sad su se setili.Mi koji smo postovali mere od pocetka korone,sad se sklanjamo i od onih koji su se vakcinisali.Tek se sad najvise zadrzavam kod kuce,izbegavam druzenja i kontakte,pazim na imunitet.Do sad sam pila kapsule opc vitamina c,a sad po savetu moje doktorke pijem i reishi kapsule medicinske gljive.Situacija je za mene postala stresna,a sto se tice vakcine,jos nisam odlucila za koju cu da se prijavim.

KOMENTARIŠI