Doktor koji je navodno pokušao da seksualno iskoristi pacijentkinju odmah je udaljen sa posla, a slučaj je prijavljen policiji.

Gastroenterolog B. J. je po navodima iz istrage pozvao pacijentkinju u svoj kabinet i rekao joj da se skine kako bi joj opipao limfne čvorove.

– U pitanju je devojka stara 25 godina. Opisala je da je poslušala doktora kada je tražio se skine. Međutim, on je potom počeo da je pipa po celom telu. Odmah je istrčala iz njegovog kabineta i pozvala roditelje, a oni policiju – rekao je izvor blizak istrazi.

Direktor Opšte bolnice u Požarevcu doktor Darko Nikolić potvrdio je da se incident dogodio u ponedeljak uveče i da je došlo do prekoračenja lekarskih ovlašćenja.

– Doktor od tada ne radi. Udaljili smo ga iz bolnice tako što smo ga poslali na godišnji odmor. Istoga dana smo preduzeli sve što je u našoj nadležnosti. Policija je uzela izjave od doktora i pacijentkinje i slučaj je predat tužilaštvu. Na nadležnim organima je da utvrde činjenice – rekao je Nikolić.

1 KOMENTAR

  1. A eventualna suspenzija nije dolazila u obzir? Stidite se tih belih mantila … BAGRO JEDNA (cast izuzecima jer ima i medju lekarima dobrih ljudi)

KOMENTARIŠI