Ž. M. iz Smoljinca, koji je uhapšen u četvrtak zbog sumnje da je u porodičnoj kući više puta silovao svoju ćerku A. M. (16) branio se ćutanjem na saslušanju u Višem tužilaštvu u Požarevcu.

Sudija mu je nakon toga odredio pritvor do 30. dana.

Kako se saznaje, Ž. M se u petak, dan nakon hapšenja, prilikom saslušanja ponašao bahato, praveći se da mu nije jasno zašto je ponovo uhapšen, jer je u februaru izašao iz zatvora Zabela, gde je proveo nepunih deset godina zbog ubistva iz 2008. godine.

– Urlao je kao da nema pojma zašto je opet uhapšen i da je bolestan od leukemije i štitne žlezde. Onda mu je tužilac, iskusno predložio razgovor nasamo sa advokatom. Nakon tog razgovora, advokat je predočio tužiocu da će se Ž. M. braniti ćutanjem – kaže izvor.

– Maloletna ćerka je tih mesec dana živela sama sa ocem. Svakodnevno joj je prebacivao da je “drolja kao njena majka” i da je zbog toga napustila školu. Od 10. do 12. maja, prema njenom iskazu, otac ju je navodno više puta silovao. Nakon poslednje, 12. maja, devojčica je pobegla od kuće – navodi izvor.

Dok je A. M. bila u bekstvu, svojoj majci je napisala potresno pismo u kojem je rekla da sa ocem preživljava pravi pakao, da je otišla od kuće. Pominjala je čak da će se ubiti.

– U tom pismu, međutim, nije rekla majci da ju je otac silovao, već da se nešto strašno desilo. Čim je majka pročitala pismo, odmah je kontaktirala ćerku, pa su se u sredu našle. Tad je devojčica ispričala majci da ju je otac silovao, pa su obe odlučile da prijave nasilnika policije – kaže izvor.

Policija je bila šokirana iskazim maloletnice.

– Ona je opisala šta je tog dana doživela od svoga oca. Devojčica se branila koliko je mogla, ali ju je otac pretukao, a onda joj je odsekao kosu. Devojčica više nije imala snage da se brani, a otac ju je naterao da ga oralno zadovolji. Nakon toga ju je silovao, sve dok A. M. nije pobegla od kuće – navodi izvor.

KOMENTARIŠI