Održan protest “Požarevac protiv nasilja”

Održan protest “Požarevac protiv nasilja”

Foto: Urban City // I.P.

U Požarevcu, kako je i najavljeno od strane opozicionih stranaka prethodnih dana, održan je prvi protest “Požarevac protiv nasilja” okupljanjem građana u Gradskom parku u 19 časova.

Foto: Urban City // I.P.

Protest je trajao oko dva sata.

Foto: Urban City // I.P.

Nije bilo blokada saobraćaja osim u ulicama gde se kolona građana kretala, saobraćajna policija je pravovremeni preusmeravala saobraćaj.

Šetnja je krenula iz Gradskog parka ulicom Voje Dulića, Takovskom, Sinđelićevom Lole Ribara, Trgom Radomira Vujovića, Kosovskom, Svetsavskom, Moše Pijade i nazad do Gradskog parka.

Foto: Urban City // I.P.

Pre protestne šetnje pročitani su zahtevi koji su isti kao i oni koji su i na protestima u drugim gradovima. Tokom šetnje bilo je prisutno nekoliko policajaca u uniformi, ali i inspektori u civilu.

Foto: Urban City // I.P.

Tokom naredne nedelje biće saopšteno kada će biti održan sledeći protest u Požarevcu.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

1 KOMENTAR

  1. Ironija,protestuju protiv nasilja maltretirajuci ljude.
    Ali izgleda da se bar oni lepo provode.kao da su na nekom pikniku,samo im fali rostilj i muzika

KOMENTARIŠI