Predstavljen Samsung Galaxy S8

Predstavljen Samsung Galaxy S8

Kompanija Samsung danas predstavlja novi model Galaxy S8. Uporedo sa njim, biće predstavljen i Galaxy S8+, veći model za koji se prepostavlja da će deliti većinu karakteristika i specifikacija sa osnovnim modelom.

Cene će uskoro biti poznate, za sada se spekuliše da će S8 koštati 799, S8+ 899 evra. Sa tolikom cenom, novi Samsungovi modeli biće najskuplji pametni telefoni na tržištu.

https://www.youtube.com/watch?v=pfJVUd1gjT8

Dizajn

Prema fotografijama, vidi se da novi Galaxy prati trend dizajna telefona kod kojih ekran pokriva gotovo celu prednju površinu. Model ima dimenzije 148.9 x 68.1 x 8 milimetara, sa ekranom (AMOLED display) od 5,8 inča, rezolucije 2,960 x 1,440, dok će model S8+ koristiti ekran od 6.2 inča iste rezolucije.

Zbog veličine ekrana i same kompaktniosti uređaja , Samsung je odbacio “home” taster, a oznaka komapnije će se naći samo na zadnjoj strani telefona. Pretpostvalja se da će biti dostupan u crnoj, srebrnoj, plavoj, sivoj i zlatnoj boji.

Karakteristike

Glavna odlika S8 je novi višejezični AI asistent “Bixby”, koji dolazi sa velikim brojem preinstaliranih aplikacija. Pretpostavlja se da će biti sposoban i da, pomoću kamere, prepoznaje tekst i objekte, kao i da ih sam pronađe na internetu, omogućavajući korisnicima onlajn kupovinu.

Očekuje se da će S8 pokretati najnovija verzija Androida – Nougat. Trbalo bi da poseduje dodatnu vodootpornu proširivu memoriju, koja koristi microSD port, i standardni priključak za slušalice.

Kamera

OČekuje se da će Galaxy S8 i S8+ imati zadnju kameru od 12 i prednju od 8 megapiksela, što i nije velika razlika u odnosu na prethodne modele.

Baterija

Imajući u vidu sve preobleme koje su kupci katastrofalnog modela Note 7 imali, očekuje se značajno poboljšanje u ovom segmentu. Ako se glasine obistine, S8 će pokretati baterija od 3,000mAh a veća, od 3,500mAh, rezervisana je za model S8+.

KOMENTARIŠI