Ledolomac “Greben” angažovan je u beogradskom sektoru između Pupinovog i Pančevačkog mosta, dok se brod “Bor” u Beogradu priprema za isplovljenje ka Hidroelektrani Ðerdap 1, saopštilo je sinoć Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi, dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI su uplovili u srpske vode radi urgentnog probijanja ledenog čepa kod Borovog sela.

Proglašena je redovna odbrana od leda na Dunavu od 1.275 do 1.215 rečnih kilometara, na Savi od Hrtkovaca do granice sa BiH, a vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda Novog Sada i na celom toku Tise.15937000_1793491767567394_8201501343146330634_o-min

U saopštenju se podseća da je na Savi od 8. januara, usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niskog vodostaja, obustavljena plovidba od rkm 49 do 210,8 rečnih kilometara.

Na Dunavu je 8. januara obustavljena plovidba od Bezdana do Kladova, dok je od Kladova do Ðerdapa II plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača.

Kako je saopšteno, saobraćaj je zbog radova na mostu u Peckoj i dalje obustavljen na putu Pričević-Pecka, kao i na putu Krupanj-Gračanica zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković,

Neprohodan je putni pravac Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno – Karajukića Bunari -Ugao – državna granica sa Crnom Gorom (Moravac).

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima kod Ivanjice, Užica, Novog Pazara, Sjenice, Krupnja, Valjeva, Kraljeva, Brusa, Kopaonika i Kruševca, gde je obavezna zimska oprema i savetuje se oprezna vožnja.

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač “Infrastruktura železnice Srbije” a.d. funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima – niske spoljne temperature, snežne padavine, jak vetar, smanjenja vidljivopst i slično.

Zbog vanrednog događaja u stanici Vrbas kasnili su sledeći vozovi: putnički vozovi na relaciji: Subotica – Novi Sad -Subotica i Subotica – Beograd. Pruga otvorena za saobraćaj sa elektro-vučom u 16 sati.

Nema poteškoća u odvijanju robnog železničkog saobraćaja.

Što se tiče vazdušnog saobraćaja, sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd u periodu od 16 do 19 časova svi letovi su realizovali prema planiranom redu letenja, uz pojedina manja kašnjenja.

Dežurne službe beogradskog aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za 139 avio-operacija, koliko ih je planirano prema današnjem redu letenja.

Na Aerodromu Konstantin Veliki saobraćaj se odvija nesmetano i vremenski uslovi ne utiču na opslugu, prihvat i otpremu vazduhoplova, putnika i stvari, kao i rad ostalih službi.

Uređaji i sistemi SMATSA doo u punom operativnom radu, a sve usluge u vazdušnoj plovidbi pružaju se neometano.

 

KOMENTARIŠI