Foto: A.K.

Književni skup „Vatromet stihova“, održan je u Malom Crniću, u organizaciji Biblioteke „Srboljub Mitić“ u čitaonici „Osam nijansi plave. Program u kome publika i pesnici, dišu u jednom dahu – snagom poetske reči, lepotom kazivanja stihova, ljubavlju prema ovoj ali i ostalim vidovima pisane reči.

Svojim prisustvom događaj su uveličali predstavnici lokalne samouprave: Mališa Antonijević, predsednik opštine Malo Crniće, Daniel Surdulović, zamenik predsednika Opštine, i mlada Danijela Mitrović, predstavni Opštinske uprave.

U veoma prijatnoj i svečanoj atmosferi, svoje stihove, ali i stihove poznatih srpski i svetskih književnika govorili su pesnici: Ljubisav Grujić Gruja, Dragan Radosavljević, Slavica Pejović, Zlatija Radovanović, Žaklina Perić, Mihajlo Antić, Dragica Šijan, Dragan T. Jović, Dragan Mlavski i glumac Mitrović Miroslav. Iskreni i topli aplauzi nisu izostali. Prikladnim rečima, skupu su se obratili Bojana Mitrović, Slavoljub Milošević Caki, Radiša Stojićević i dr.

Danijela Božičković Radulović bila je sjajna u interpretaciji poezije Šandora Petefija, dok je na veoma dugačiji i originalan način Radica Pavlović publici dočarala misli nezaboravnog Jovana Dučića.

Da je uvek tamo gde treba da bude i osluškuje reč saradnika, umetnika, građana, potvrdio je još jednom predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, koji je govorio stihove iz zbirke poezije „Miris brazde“ pok. pesnika – seljaka, Miroljuba Stokića iz Kule.
Moderator programa: Danijela Božičković Radulović.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja opštine Malo Crniće pod nazivom “MALO CRNIĆE ZA PONOS 2022”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI