Veče trilera u kostolačkoj biblioteci

Veče trilera u kostolačkoj biblioteci

U petak, 25. januar 2019. godina, u 19 časova

Foto: Urban City / B.P.

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac organizuje VEČE TRILERA u petak, 25. januar 2019. godina, u 19 časova, na kome će biti predstavljeni romani: Čudnovati događaji u novogodišnjoj noći, autora Nebojše Petkovića i Čovek koji se rugao, autora Ivana Brankovića.

Gosti su Nebojša Petković, pisac, Ivan Branković, pisac, Nataša Ilić, moderator.

Foto: Biblioteka Kostolac

Nebojša Petković rođen je 1975. godine u Beogradu. Završio je arhitekturu kojom se bavi profesionalno. Živi i radi u Beogradu. Pisanje je hobi i strast koju praktikuje dugo, ali je ozbiljan korak na tom polju napravio tek objavljivanjem prvog romana 2014. godine u izdanju izdavačke kuće Portalibris. Radi se o prvoj knjizi iz trilogije Poslednji Grad, pod nazivom Potraga i pripada mešavini žanrova epske i distopiske fantastike. Od tada je objavio roman Rat (drugi deo trilogije) 2015. godine i roman Izdaja (treći deo trilogije) 2016. godine. Najnoviji roman „Čudnovati događaji u novogodišnjoj noći“ objavljen je 2018. godine.

Pored priča koje su izašle u internet časopisima Black Sheep i Kreativni magazin, kao i priče „Vreća“ u internet zbirci Nešto diše u mojoj torti III, objavljene su mu i dve priče u štampanim zbirkama sa temom folklorne fantastike. Zbirka priča „Čuvari zlatnog runa I – priče Homolja i Zvižda“ (Centar za kulturu Veljko Dugašević) sa pričom „Lov na zmajeve“ i zbirka priča „U vrzinom kolu“ (IK Strahor) sa pričom „Dug“. Ove godine u izdanju IK Strahor izlašla je zbirka „Kosingas – Neispričane priče“ u kojoj će se naći i dve njegove – „O Vidu Batoriju i prokletstvu njegove krvi“ i „Zver Volfditriha“.

Ivan Branković rođen je u Valjevu 1983. Od 2002. godine živi u Beogradu. Svoje književno iskustvo stekao je kao autor kratkih priča koje su objavljivane na nekoliko sajtova i u fanzinima. Od 2011. bavi se književnim prevodom za izdavačke kuće „Otvorena knjiga“, „Albion Buks“ i „Nova knjiga“. Od 2015. radi u kompaniji „Eipiks“ kao narativni dizajner za video-igre. Ima objavljena četiri romana „Prometejev dnevnik“ i „Projekat Herkules“, „Čovek koji se rugao“ i „The Uncommoner’s gene“, a kratke priče su mu objavljivane u zbirkama „Čuvari Zlatnog Runa“, „U vrzinom kolu“, „Nešto diše u mojoj torti” i „Regia Fantastica”i dve priče u zbirkama „Čuvari Zlatnog Runa“ i „U vrzinom kolu“. Za strip „Lighstep Chronicles“ radio je scenario za jednu od epizoda. Trenutno radi na video igri „Crimson City Blues“.

Od detinjstva je veliki ljubitelj i kolekcionar knjiga. Jedan od retkih ljudi kome su roditelji uzeli člansku kartu biblioteke jer je popustio u školi.

Nataša Ilić je novinarka koja je pisala za više poznatih novina i časopisa, između ostalog i za “Ošišani jež”, „Politiku“, „Blic“, „Pres“, „Telegraf“. Radila je i kao saradnik na radiju „202“ za emisiju „Škola, faks i radio trake“. Zaljubljenik je u istoriju, putovanja i gurmanluke, o kojima i piše na svom blogu „Rokselanin kofer“. Samohrana je majka jedne tinejdžerke.

KOMENTARIŠI