Organizovan jednodnevni izlet “Put u svet vitezova”

Organizovan jednodnevni izlet “Put u svet vitezova”

Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma "Od knjige do duše" iz Kostolca, u nedelju 26. avgusta 2018. godine, organizovalo je jednodnevni izlet "Put u svet vitezova"

Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma “Od knjige do duše” iz Kostolca, u nedelju 26. avgusta 2018. godine, organizovalo je jednodnevni izlet “Put u svet vitezova”.

Foto: Biblioteka Kostolac

Izlet je obuhvatao obilazak velelepnog manastira Manasija, zatim posetu najvećem međunarodnom viteškom festivalu “Just Out”, obilazak Srednjovekovnog kampa, gde su članovi Udruženja prisustvovali viteškom nadmetanju vitezova iz cele Evrope, zatim se oprobavali u streličarstvu, bacanju sekire i koplja, jahanju i na kraju je usledio obilazak Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu čija se atraktivnost ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog (muzejskog) prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom.

Foto: Biblioteka Kostolac

Muzejski deo Prirodnjačkog centra Srbije čini 8 tematskih izložbi (Geološki vremeplov, Svet minerala i stena, Svet dinosaurusa, Nebesko kamenje, Biodiverzitet Srbije, Svedoci ledenog doba, Bioarheologija Đerdapa, Geodiverzitet Srbije) koje se nalaze u samom objektu, dok se jedna izložba nalazi u parku, u unutrašnjosti modela vulkana.

KOMENTARIŠI