Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Drugog dana Božićnih praznika, na graničnom prelazu Horgoš 1, beleži se višesatno zadržavanje i kilometarske kolone putničkih vozila na izlazu iz Srbije. Na Batrovcima putnici čekaju duže od četiri sata za ulazak u Hrvatsku.

Kolone putničkih vozila u jutarnjim satima dosezale su oko pet kilometara od izlaza iz Srbije,  sve do petlje za isključenje sa auto-puta za naselje Horgoš.

Na izlazu iz rade sve četiri trake za putnička vozila i jedna za autobuski prevoz, dok je međuzona Srbija-Mađarska popunjena.

Na graničnom prelazu Batrovci putnici čekaju duže od četiri sata na izlaz iz Srbije i ulazak u Hrvatsku, a većina putnika su oni koji se vraćaju u zemlje Evropske unije.

Višesatna zadržavanja traju od juče na graničnim prelazima Srbije i to je uobičajena slika u ovo doba godine, kada se dijaspora vraća u zemlje EU na kraju novogodišnjih i božićnih praznika.

Radno vreme graničnih prelaza Horgoš 1, Kelebija i Bački Breg je 24 časa, Horgoša 2 od 7 do 19 časova, dok je radno vreme GP Bajmok od 7 do ponoći sve do 15. januara, do kada produženo radi i GP Bački Vinogradi, tačnije od 7 do 22 časa.

KOMENTARIŠI