Velike novine stižu na Gmail

Velike novine stižu na Gmail

Foto: Google

Google je najavio nekoliko noviteta za Workspace u sklopu niza promena koje dolaze u njihov softver. Google će, izgleda, Gmail pretvoriti u centralnu aplikaciju za sve njihove komunikacione usluge.

Google tako dodaje opciju pozivanja drugog korisnika Google-a bez korišćenja Google Meet-a i to unutar mobilne aplikacije Gmail. Nakon što postane dostupna i vama, moći ćete da zovete druge korisnike Google-a na isti način kao što biste to radili drugom aplikacijom VoIP. Google takođe kaže da će Meet dobiti istu mogućnost upućivanja poziva, piše Verge.

Google-ova odluka da mogućnost poziva prvo ubaci u Gmail pokazuje koliko im ova aplikacija zapravo znači, te koliko promena ona unosi unutar Google Workspace-a. Drugim rečima, sve je izvesnije da kompanija svoju omiljenu aplikaciju gleda kao njihovu verziju Outlooka.

Aplikacija za slanje i primanje emaila sad je postala komunikacijski centar za email, pozive jedan na jedan, grupne razgovore, video konferencije i od sad – telefonske pozive. Slanje i primanje elektronske pošte samo je jedna opcija uz koju stoje Chat, Spaces i Meet.

„Spaces“ je Google-ova nova verzija „Roomsa“, proizvoda poput Slack, koja nudi grupnu komunikaciju. Uz novo ime Google olakšava komunikaciju sa različitim delovima kompanije pomoću jednostavne pretrage. Kao i kod ostlih aplikacija za grupno čavrljanje, razgovori će se pojaviti u dodatnom redu na desnoj strani aplikacije. Sve kartice koje ne koristite, kažu iz Google-a, moći ćete da sakrijete.

Što se drugih malih nadogradnji tiče, Google Calendar uvodi podršku za RSVP pomoću koje ćete moći u razgovor pozvati ljude temeljeno na vašoj lokaciji.

Za kraj, Google proširuje liniju hardvera „Series One“ koja, za razliku od „Made by Google“, razvijaju i proizvode druge kompanije koje rade proizvode prilagođene Google-u koristeći njegov dizajn i estetiku njegovog softvera, prenosi tportal.

KOMENTARIŠI