Veliko Gradište: Novo sanitetsko vozilo i dečja igrališta, na Srebrnom jezeru završetak...

Veliko Gradište: Novo sanitetsko vozilo i dečja igrališta, na Srebrnom jezeru završetak sportske hale

Opština Veliko Gradište nabavila je specijalizovano sanitetsko vozilo za Dom zdravlja, a u nekoliko naselja obezbedila nova dečja igrališta dok se radovi na prvoj fazi izgradnje sportske hale na Srebrnom jezeru privode kraju.

Predsednik opštine, Dragan Milić, uručio je u petak ključeve vozila, vrednog 30 hiljada evra, direktorki Doma zdravlja, Ljiljani Stevanović. Kako je, ovom prilikom rekao, sanitet je kompletno opremljen da pruži prvu pomoć i omogući što kvalitetniju uslugu pacijentima, a vozni park ove zdravstvene ustanove nikad nije bio bolji.

Pre dve godine iz budžeta opštine nabavljen je kombi za prevoz bolesnika na dijalizu, a već početkom naredne godine preko Miniistarstva zdravlja očekuje se nabavka još jednog sanitetskog vozila.

“Početkom ove godine otvorili smo novu zdravstvenu ambulantu u Srednjevu, a odobrena su nam i sredstva za kompletno sređivanje Doma zdravlja pa očekujem da za godinu dana imamo jednu novu zdravstvenu ustanovu za rešenim grejanjem, strujom, stolarijom i sanitarijama tako da ćemo imati dobre uslove za naše građane kojima je neophodna lekarska pomoć.“, dodao je Milić.

Sportska hala na Srebrnom jezeru jedna je od ključnih investicija u ovoj godini. Površine terena 1.200m2 sa kvalitetnim, univerzalnim parketom za košarku i odbojku i pratećim sadržajima, nalazi se u neposrednoj blizini vrhunskog TEO4 košarkaškog kampa i 50 metara od akva parka gde će deca imati mogućnosti i da se zabave dok budu ovde trenirala.

“Završava se prva faza, vrednosti oko 80 miliona dinara čime je obuhvaćeno do 80 odsto radova. Iako radovi kasne mesec dana, očekujemo da će do sledeće sezone biti završena kompletna hala. Već vodimo razgovore da dovedemo odbojkaše koji bi napravili novi hotel, koristili halu i trenirali decu jer je Gradište grad odbojke. Zahvaljujem se Ministarstvu turizma i ministru Ljajiću od koga imamo veliku podršku.“, rekao je Dragan Milić.

Ovom prilikom, predsednik je, sa rukovodstvom opštine, direktorima javnih preduzeća, škola i predškolske ustanvoe, obišao i četiri naselja gde su postavljena nova dečja igrališta – Ostrovo, Zatonje, Sirakovo i Topolovnik. Vrednost mobilijara za svako selo je oko 70 hiljada dinara dok je vrednost ukupnih sredstava izdvojenih za dečja igrališta oko 600 hiljada dinara.

Mališani su dobili po ljuljašku, klackalicu i penjalicu, a u ovoj godini prethodno su obezbeđena igrališta i u Đurakovu, Velikom Gradištu, Češljevoj Bari i na Srebrnom jezeru dok je novi mobilijar poručen za Kusiće, Kumane i Veliko Gradište. Igračke u svim aspektima odgovaraju važećim standardima kvaliteta.

KOMENTARIŠI