Veliko Gradište uključeno u program podrške roditeljstvu

Veliko Gradište uključeno u program podrške roditeljstvu

Foto: Urban City / B.P.

Opština Veliko Gradište, pored još 27 opština i  gradova, uključena je u program podrške roditeljstvu kroz projekat  “Podrška podsticajnom roditeljstvu“ koji sprovodi Unicef uz podršku Vlade Republike Srbije i LEGO fondacije.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, od 46 prispelih prijava odabrano je dvadeset osam prijava za ulazak u drugu fazu programa, koji se u prvoj, pilot fazi pokazao kao veoma uspešan.

Opština Veliko Gradište na konkurs je podnela prijavu za stručno-savetodavnu podršku lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksa, zajedno sa Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja i Predškolskom ustanovom.

Prilikom izbora učesnika i donošenja odluke istaknuto je da je ovakav odziv opština na javni poziv dobar znak povećanog interesovanja za programe populacione politike, i programe podrške ranom razvoju dece kao i usmeravanju ka pozitivnom roditeljstvu ali i siguran pokazatelj podizanja svesti o značaju lokalnih aktivnosti u promeni demografske slike Srbije.

KOMENTARIŠI