Vesić najavio projektovanje mosta na Dunavu kod Rama

Vesić najavio projektovanje mosta na Dunavu kod Rama

Foto: Urban City // B.P.

U Velikom Gradištu počela je izgradnja marine, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da će radovi biti završeni u aprilu sledeće godine i da će to biti prva registrovana marina u Srbiji.

U izgradnju marine ukupno će biti uloženo 3,8 miliona evra od čega u prvoj fazi 2,5 miliona evra, navodi se u saopštenju MGSI. Podsetivši da Srbija ima dve međunarodne i jednu međudržavnu reku, Vesić je rekao da je trebalo mnogo ranije i mnogo više da koristimo naše reke ne samo za turizam već generalno za privredu.

Naveo je da će marina u Velikom Gradištu biti završena u aprilu sledeće godine i dodao da u međuvremenu počinje da se radi marina u Golupcu, kao i da će se raditi marine u Smederevu, Kladovu i Somboru.

On je istakao da će u septembru sledeće godine, skoro godinu i po dana pre roka, biti završena izgradnja brze saobraćajnice čime će biti povezani i Golubac i Veliko Gradište sa Požarevcem.

Foto: Urban City // B.P.

„Takođe, radimo na tome da počnemo sa projektovanjem novog mosta kod tvrđave Ram, jer nam trebaju mostovi preko Dunava. To će imati poseban značaj kad budemo uradili autoput Beograd-Vršac-Temišvar, jer će to omogućiti da se južni Banat bliže poveže i da ljudi iz Rumunije lakše dođu preko tog mosta do Rama i ovog dela Srbije”, rekao je Vesić.

4 KOMENTARA

    • Za informaciju neobaveštenim. Sam Temišvar ima oko pola miliona stanovnika. Skoro oko 20 procenata turista na Srebrnom jezeru je iz Temišvara. Radi se o velikom tržištu za naše kapacitete.

  1. Hvala bogu da se i toga neko setio da spoji Belu Crkvu,Vršac pa i Zrenjanin sa Velikim Gradištem i Požarevcom…

KOMENTARIŠI